Organizarea si Conducerea Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1 Scurt istoric . pag. 3
Capitolul 2 Constituirea si conducerea B.I.R.D .pag. 5 
2.1 Structura organizatorica si atributii pag. 6
2.2 Membri pag. 10
Concluzii
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1 
Scurt istoric
Banca Internationala pentru Reconstructii si Dezvoltare a fost creata in urma acordurilor de la Conferinta Natiunilor Unite si Asociate de la Bretton Woods din anul 1944. Ea avea rol in acordarea de facilitati in finantarea investitiilor destinate realizarii proiectelor de reconstructii si de dezvoltare a tarilor membre. Cele mai importante roluri in cadrul formarii BIRD au avut SUA si Marea Britanie. Banca internationala pentru Reconstructie si dezvoltare (BIRD) este una dintre institutii care alcatuiesc grupului Bancii Mondiale. BIRD este parte a Bancii Mondiale (BIRD/IDA) care functioneaza cu tarile mai sarace pentru promovarea cresterii durabile, echitabila si crearea de locuri de munca, reducerea saraciei si probleme adresate de importanta, regionala si mondiala. Reprezentantii fiind John Maynard Keynes (dreapta) pentru Marea si Harry Dexter White (stanga) pentru Statele Unite ale Americii.
Datorita implicarii in dezvoltarea economica si financiara adesea aceasta institutie mai poarta denumirea de Banca Mondiala, acest concept fiind realizat in cadrul Conferintei Natiunilor Unite monetare si financiare din New Hampshire, SUA. Desi una din functiile bancii a fost ajustarea tranzitiei privind realizarea unei economii pasnice, in cele din urma obiectivul principal a fost luat de cel de dezvoltare economica. Astfel astazi obiectivul BIRD este de a promova dezvoltarea economica a tarilor sarace care au fost afectate de cel de-al doilea razboi mondial, impreuna cu cele in curs de dezvoltare. Un stat poate deveni membru al B.I.R.D. cand accepta regulile de conduita in materie de finante internationale, respectiv adera, mai intai, la Fondul Monetar International. B.I.R.D ofera produse financiare flexibile, cunostinte, servicii tehnice si consultanta strategica ajutand membri la obtinerea de rezultate. Prin Trezoreria Bancii Mondiale, clientii BIRD, au de asemenea, accesul la capital in conditii favorabile in volume mai mari, scadente, si intr-o maniera mai durabile decat imprumuturile de pe pietele financiare. 
Ca urmare a acestora Romania a devenit membra BIRD (Banca Mondiala) in 1972, ca urmare a acceptarii Rezolutia Consiliului Guvernatorilor nr.280/28.11.1972 care acea ca termenii si conditiile aderarea acesteia. Imprumuturile contractate aferente au fost folosite in special, pentru proiecte agricole (irigatii, desecari, combaterea eroziunii solurilor, etc. Care au reprezentat jumatate din valoarea proiectelor finantate de BIRD in tara noastra) si proiecte de investitii in celelalte ramuri ale economiei, precum industria transporturilor (a participat la finantarea proiectul canalul Dunare - Marea Neagra). Alte implicatii ale Bancii pentru reconstructii si dezvoltare e includ investitiile privind drumuri, centrale electrice, scoli, retele de irigare, precum si activitati, cum ar fi serviciile de extensie agricole. Unele imprumuturi realizate de BIRD sunt realizate pentru finantarea unor schimbari in structura economiilor tarilor, de a le face mai stabile si mai eficiente. Banca Mondiala ofera, de asemenea, asistenta tehnica pentru a ajuta guvernele, in unele sectoare specifice ale economiilor lor, precum si indeplinirea de obiectivele legate de dezvoltarea nationala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizarea si Conducerea Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!