Operatiunile Active ale Institutiilor de Credit

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere .pag 3 . 
1. Operatiunile active ale institutiilor de credit.pag 4
2. Principiile procesului investitional .pag 4
3. Activitatea de creditare . pag 8
3.1 Creditul 
3.1.1 Continutul si functiile creditului .pag 8
3.1.2. Acordarii creditului bancar .12
3.1.3. Creditarea persoanelor fizice si a persoanelor juridice.pag 14
3.1.4. Scadentarea, suplimentarea, rescadentarea si rambursarea creditelor .pag 17
3.2. Dobanda .18
3.3. Comisionul bancar .19
4.Garantiile creditului bancar .19
5. Plasamente pe piata interbancara si in titlurile financiare .22
CONCLUZII .23
BIBLIOGRAFIE.24


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
,,Bancherul dumneavoastra este prietenul dumneavoastra . Bancile intervin in afaceri pentru a imprumuta bani . Cu cat imprumuta mai mult oamenilor onesti , cu atat mai multi bani castiga pentru ele insele . Bancile comerciale imprumuta bani , in primul rand , in scopuri comerciale . In acest fel , imprumuturile pentru lux nu sunt incurajate .
Bancherul dumneavoastra este un expert . Si ceea ce este si mai important este prietenul dumneavoastra . El doreste sa va ajute , pentru ca el este unul dintre oamenii doritori sa va vada ca reusiti . Daca bancherul isi cunoaste afacerile , ascultati ceea ce are el de spus " 
Napoleon Hill , W. Clement Stone
Succesul printr-o atitudine mentala pozitiva
Acest fragment ne arata ca banca este cosiderata uneori un prieten deoarece vrem nu vrem avem nevoie de ea , iar in acest mod banca genereaza profit . Chiar daca esti persoana fizica sau juridica atunci cand are nevoie de un imprumut solicita ajutorul instiitutiilor de credit . Acordarea creditului este un proces care incepe cu eforturi de marketing ale bancii , continua cu evaluarea potentialilor clienti , acceptand garantiile si aproband creditul si sfarseste prin acordarea numeralului si intocmirea documentatiei 
In acordarea creditelor , instiitutiile de credit vor urmarii ca solicitantii sa prezinte credibilitate pentru rambursarea lor la scadenta . In acest scop , acestia pot cere solicitantiilor garantarea imprumutului cu bunuri mobile si imobile
Dupa aprobarea unui credit , banca nu poate anula sau reduce cuantumul acestuia decat in cazuri justificate , deteminate de catre furnizarea de catre debitor a unor date nereale si numai dupa expirarea unui termen de preaviz de minimum 5 zile , care va fi comunicat in scris debitorului Toate operatiuile de credit ale institutiilor de credit vor trebui consemnate in documente contractuale din care sa rezulte clar toti termeni si conditiile tranzactiilor . Copiile acestor documente , pastrate de banci , pot fi verificate de Banca Nationala a Romaniei .
In cazul acordarii unui credit , si nerambursarii acestuia , instiutiile de credit au dreptul de a retrage imprumutul sau de a confisca garantiile propuse .
In aceasta lucrare am incercat sa evidentiez operatiunile active ale institutiilor de credit prin prezentarea activitatii de creditare precum si despre plasamente aratand tot odata si principiile procesului investitional .
1. Operatiunile active ale instiitutiilor de credit 
Reprezinta pentru bancile comerciale operatiunile de utilizare a resurselor mobilizate de catre institutiile bancare sub forma atragerii de depozite, a contractarii de imprumuturi sau din alte surse in vederea indeplinirii functiilor specifice. Asa cum se cunoaste, o banca are un volum de capital redus in raport cu totalul pasivelor sale, asa incat plasamentele efectuate vor fi corelate cu resursele pe termen scurt, mediu si lung atrase.
Operatiunile pasive sunt direct corelate cu cele active. Pe de o parte, din punct de vedere al maturitatilor, iar pe de alta parte, din punct de vedere al dobanzilor.In dezvoltarea managementului bancar privind operatiunile active ale bancii sau conturat trei teorii 
1. Teoria creditului commercial 
2. Teoria transferabilitatii
3. Teoria veniturilor anticipate
Teoria creditului comercial: porneste de la necesitatea satisfacerii pozitive a cerintelor specific fiecarei banci: lichiditate sau profit. In viziunea acestei teorii banca trebuie sa promoveze in primul rand creditele autolichidabile angajate pe baza unor garantii reale;
Priincipiul prudentei este esential in acordarea creditelor cat si la necesitatea afectuarii unui control atent asupra naturii , calitatii si oportunitatii productiei creditate
Teoria transferabilitatii consta in modificarea structurilor de creditare ale bancii prin transformarea acestora din economii in depozite, in economii financiare sub forma hartiilor de valoare. Un aspect negativ al acestei doctrine este faptul ca o parte din resurse fiind angajate in detinerea de titluri (hartii de valoare) raman mai putine pentru creditarea agentiilor economici;
Teoria veniturilor anticipate: incurajeaza banca in a considera creditele pe termen lung ca o potentiala resursa de lichiditate.ceea ce inseamna ca resursele pe termen scurt pot fi angajate in credite pe termen lung deoarece aceasta asigura un aport important la lichiditatea bancii.
2. Principiile procesului investitional
Succesul plasarii fondurilor depinde de urmatoarele aspecte :
o Respectarea legalitatii
o Siguranta investitiilor
o Asigurarea lichiditatii
o Profitabilitatea
o Riscul
o Perioada de timp
o Reserve de capital


Fisiere in arhiva (1):

  • Operatiunile Active ale Institutiilor de Credit.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!