Omul - Resursa Comerciala. Perspectivele Personalului Angajat in Sfera Comertului in Vremuri de Criza

Extras din referat Cum descarc?

Introducere 
Cunoasterea - principala forta motrica 
In ultimele decenii are loc a expansiune a conceptului de "noua economie" ca un nou tip de abordare legat de stiinta economica. Uneori noua economie este cunoscuta si sub denumirea de scoala economica de la Santa Fe intrucat o mare parte a economistilor preocupati de complexitate sunt afiliati la centrul de cercetari interdisciplinare din cadrul acestui institut. 
Aparitia capitalului intelectual
Societatea celui de-al treilea mileniu dispune de angajati care sunt valorosi datorita cunostintelor lor. In multe dintre aceste companii, valoarea nu consta in activele tangibile, dar in cele intangibile. Capitalul intelectual este termenul atribuit activelor intangibile combinate care permit companiei sa functioneze eficient. 
Resursele umane - importanta si rolul lor in asigurarea succesului unei intreprinderi
Rolul resurselor umane este clar si in ceea ce priveste implicarea lor in cresterea eficientei: "oamenii sunt resursele active ale organizatiei, deoarece potentialul lor, experienta si pasiunea oamenilor, initiativele si dezvoltarea lor contribuie activ la cresterea eficientei si eficacitatii organizationale", posedand capacitatea de a amplifica considerabil efectul utilizarii celorlalte resurse.
Cu toate ca oamenii sunt ,,masura tuturor lucrurilor", nu tot timpul in cadrul firmelor importanta lor este apreciata la reala valoare. 
Companiile care doresc sa promoveze o activitate orientata catre client, trebuie sa stie ca drumul catre succes se sprijina pe obiectivele asumate fata de angajati. Astfel, intr-un mediu de afaceri competitional, se acorda o atentie deosebita evaluarii si imbunatatirii performantelor angajatilor, dezvoltarii competentelor acestora, ca parte integrata a asigurarii succesului de durata a organizatiei.
Performanta reprezinta gradul si modul de indeplinire a sarcinilor care definesc postul ocupat de un angajat. Aceasta este corelata si cu efortul depus, cu abilitatile, perceperea rolului fiecarui angajat in cadrul organizatiei. Efortul, trebuie sa rezulte din motivare si sa se cuantifice prin energia (fizica si/sau mentala) utilizata pentru indeplinirea sarcinilor la nivelul de competente cerute de post. Competentele reprezinta caracteristicele personale folosite pentru indeplinirea sarcinilor. 
Importanta motivarii angajatilor in perioada crizei economice
Probabil ca multi se intreaba care este necesitatea obtinerii satisfactiei profesionale, motivarea angajatilor si retentia personalului performant avand in vedere ca traim aceste vremuri de criza economica. Multe companii au ajuns la masuri extreme de restructurare si atunci de ce sa ne "stresam" cu studii privind motivarea personalului cand oamenii ar trebui sa fie fericiti ca in primul rand au un loc de munca. Politica de retentie este foarte importanta pentru companie deoarece fluctuatia de angajati implica atat pierdere de timp, cat si de bani. Retentia este cu atat mai importanta in cazul pozitiilor specializate si de top management, unde astfel de angajati sunt mai greu de gasit. Motivarea si retentia candidatilor performanti joaca un rol foarte important in strategia de dezvoltare si de marketing a oricarei companii. Pentru o companie ce se vrea a fi una de succes, un sistem de verificare a ratei de satisfactie a angajatilor ar trebui pus ca si obiectiv in misiunea, viziunea si strategia acesteia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Omul - Resursa Comerciala. Perspectivele Personalului Angajat in Sfera Comertului in Vremuri de Criza.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!