Obligatiuni Municipale

Extras din referat Cum descarc?

Obligatiunile emise de unitatile administrativ - teritoriale sunt cunoscute sub numele de obligatiuni comunale sau municipal, reprezentand titluri de credit pentru atragerea de resurse necesare finantarii anumitor obiective. Aceasta denumire nu are legatura cu nivelul organizarii administrativ - teritorial; emitentul poate fi o comuna, un sat, un oras, un judet.
Emisiunea de obligatiuni municipal se face pe baza unui prospect de emisiune. Prospectul reprezinta documentul esential ce cuprinde informatii despre emitent, caracteristicile tehnice ale emisunii, situatia financiara a emitentului si scopul pentru care sunt emise obligatiunile municipale. 
Elementele tehnice prevazute in prospect sunt:
1. Emitentul - Se va preciza municipalitatea emitenta cu elementele de identificare: sediu, cod fiscal, cod bancar, reprezentant legal.
2. Valoarea totala a emisiunii cuprinde volumul total al imprumutului ce se doreste a fi atras. 
3. Numarul de obligatiuni emise in vederea subscrierii, reprezinta numarul total de obligatiuni ce vor fi puse in vanzare.
4. Numarul minim de obligatiuni subscrise. Pentru a se evita fragmentarea excesiva a subscriitorilor, de obicei se precizeaza numarul minim de obligatiuni ce poate fi achizitionat de un singur subscriitor.
5. Valoarea nominala a unei obligatiuni se obtine prin impartirea valorii totale a imprumutului la numarul de obligatiuni ce se doreste a fi emis.
6. Pretul de vanzare al unei obligatiuni poate fi diferit de valoarea nominala a acesteia. Pentru a fi atractiva emisiunea se poate stabili un pret de vanzare inferior valorii nominale a obligatiunii.
7. Modalitatea de subscriere - Se va preciza modalitatea exacta prin care se va face subscrierea( ce formulare trebuiesc completate si cum).
8. Publicitatea - Vor fi prezentate modalitati prin care se va face publicitate emisiunii, precum si perioada pe care se va face publicitatea. 
9. Perioada de derulare a ofertei. Se preziceaza intervalul de timp pe parcursul caruia, in zilele lucratoare se vor achizitiona obligatiunile.
10. Tranzactionarea pe piata secundara. Se va preciza daca dupa emisiunea primara, obligatiunile vor putea fi tranzactionate pe o piata secundara, de cele mai multe ori bursa de valori.
11. Rata dobanzii poate fi fixa sau variabila. In cazul in care se opteaza pentru o rata a dobanzii fixe se va preciza nivelul ei. In cazul in care se va opta pentru o rata a dobanzii variabile, se va preciza modul de calcul al acesteia. De asemenea, se precizeaza si ziua din care incepe calculul dobanzilor. 12. 12 12. 12.Modalitatea de rambursare si de plata a dobanzilor. Se va preciza modul de rambursare care poate fi: -- cu rate egale 
-- cu anuitati egale de rambursare 
-- integral la scadenta
De asemenea, trebuie prezentat si modul de plata al dobanzilor, respectiv intervalul de timp la care are loc aceasta. 
13. Modalitatea de plata a dobanzii si imprumutului catre investitori. Trebuie specificata modalitatea efectiva prin care se va face plata: in numerar sau prin virament. De asemenea, avand in vedere ca de cele mai multe ori obligatiunile municipal se tranzactioneaza pe piata secundara vor fi specificate datele de referinta la care investitorii trebuie inregistrati in registrul de obligatiuni pentru a putea primi dobanzile si ratele aferente imprumutului. 
14. Destinatia fondurilor. Trebuie prezentat sintetic si precis scopul pentru care se atrage imprumutul. 15. Garantiile cu care emitentul va garanta rambursarea imprumutului. 
16. Situatia financiara curenta a emitentului si estimari privind situatia financiara viitoare pe perioada derularii imprumutului. Este necesara prezentarea atat a situatiei financiare curente cat si a proiectiilor acesteia pe perioada derularii imprumutului pentru a se putea analiza capacitatea emitentului de a-si sustine cheltuielile si bonitatea acestuia.
17. Alte elemente ce mai pot fi precizate sunt: 
- Intermediarul emisiunii;
- Metoda de intermediere;
- Comisionul de intermediere;
- Grupul de distributie a emisiunii;
- Consultantul financiar al emisiunii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Obligatiuni Municipale.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!