Obiective si Principii Generale care Guverneaza un Angajament de Audit al Situatiilor Financiare

Extras din referat Cum descarc?

A. OBIECTIVE SI PRINCIPII GENERALE CARE GUVERNEAZA UN ANGAJAMENT DE AUDIT AL SITUATIILOR FINANCIARE
1 OBIECTIVE SI PRINCIPII
1.1 Obiectivul angajamentului de audit al situatiilor financiare
Obiectivul angajamentului de audit al situatiilor financiare este de a da posibilitatea auditorului sa exprime o opinie cu privire la situatiile financiare, daca acestea sunt intocmite, sub toate aspectele semnificative, in conformitate cu cadrul aplicabil de raportare financiara.
1.2. Principiile generale ale unui angajament de audit.
Principiile generale ale unui angajament de audit sunt:
-independenta;
-integritatea;
-obiectivitatea;
-competenta profesionala si diligenta cuvenita;
-confidentialitatea;
-conduita profesionala;
-standardele tehnice.
Integritatea presupune onestitate, corectitudine si sinceritate in desfasurarea serviciilor profesionale.
Obiectivitatea presupune corectitudine, eliminarea prejudecatilor, a conflictelorde interese si a influentelor externe.
Competenta profesionala si diligenta cuvenita Serviciile auditorului profesionist sunt bazate pe:
-atentia cuvenita;
-competenta bazata pe cele mai noi aspecte de teorie, practica, legislatii, tehnici;
-aptitudini profesionale.
Confidentialitatea Informatiile obtinute in timpul auditului sunt secrete fara autorizare, exceptie: daca exista o obligatie legala sau profesionala care impune dezvaluirea lor.
Conduita profesionala Auditorul financiar profesionist trebuie sa actioneze corespunzator reputatiei profesiei.
Standardele tehnice Serviciile auditorului financiar au la baza: standarde profesionale relevante si standarde tehnice promulgate de IFAC, organisme profesionale member sau atributii de reglementare, legislatii relevante.
1. 3. Sfera (aria ) de aplicabilitate a auditului. 
Sfera (aria ) de aplicabilitate a auditului se refera la procedurile de audit presupuse a fi necesare in circumstantele respective pentru a realiza obiectivul auditului. 
Procedurile de audit reprezinta ansamblul testelor realizate prin tehnici specifice pe care auditorul le aplica pentru culegerea probelor de audit, care sa-i sustina opinia emisa prin raportul de audit.
Auditorul pentru stabilirea procedurilor de audit ia in considerare urmatoarele cerinte:
-standardele de audit;
-organismele profesionale relevante;
-legislatia si reglementarile in vigoare;
-prevazute in termenii angajamentului de audit;
-cerinte de raportare.
Angajamentul de audit reprezinta acordul intre auditor si entitatea auditata (client) privind obiectivul si aria de aplicabilitate a auditului. Termenii angajamentului de audit, agreati de ambele parti, se pot integra intr-o scrisoare de angajament sau intr-o forma adecvata de contract, stabilita de parti.
Exemplu de scrisoare de angajament:
CATRE,
CONSILIUL DE ADMINISTRATIE AL SOCIETATII
SC TEC IMPEX S.R.L.
Dumneavoastra a-ti cerut noi sa efectuam auditul bilantului precum si cel al contului de profit si pierdere si fluxurilor de numerar pentru anul 2008. suntem incantati sa va confirmam acceptarea acestui angajament prin continutul acestei scrisori.
Auditul pe care il vom efectua va avea ca obiectiv exprimarea unei opinii din partea noastra asupra situatiilor financiare.
Noi ne vom desfasura activitatea de audit in conformitate cu Standardele Internationale de Audit. Aceste standarde cer ca noi sa planificam si sa efectuam auditul, in scopul de a obtine o asigurare rezonabila ca situatiile financiare nu contin erori semnificative. Un audit include examinarea, pe baza de teste a dovezilor privind prezentarile de informatii din situatiile financiare. De asemenea, un audit include evaluarea principiilor contabile folosite si a estimarilor semnificative facute de catre conducere, precum si evaluarea prezentarii generale a situatiilor financiare.
Datorita caracteristicii de test si al altor limitari inerente ale oricarui sistem contabil si de control intern, exista un risc inevitabil ca unele erori semnificative sa ramana nedescoperite.
Va reamintim ca responsabilitatea pentru intocmirea situatiilor financiare, incluzand prezentarea adecvata a acestora, revine conducerii societatii.
Ca parte a procesului de audit vom cere din partea conducerii confirmarea scrisa privind declaratiile facute noua in legatura cu auditul.
Asteptam cu nerabdare o colaborare deplina cu echipa dumneavoastra si credem ca aceasta ne va pune la dispozitie orice inregistrari, documentatii si alte informatii care ne vor fi necesare in efectuarea auditului. Onorariul nostru, care va fi platit pe masura ce ne desfasuram activitatea, se calculeaza pe baza timpului cerut de personalul stabilit de angajament, plus cheltuieli ce vor fi decontate pe masura ce vor fi efectuate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Obiective si Principii Generale care Guverneaza un Angajament de Audit al Situatiilor Financiare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!