Nivelul și estimarea ratei de actualizare

Extras din referat Cum descarc?

A.Nivelul ratei de actualizare
Valorile ratei de actualizare sunt in functie de trei elemente : 
1.durata de functionare (Df) ;
2.valoarea avantajului economic (Ph,Bh) ;
3.valoarea coeficientului de actualizare (a).
Astfel avem relatia :
Pact= f(Ph,Df,a)
Daca Ph si Df sunt considerate constante 
Df o Ph = K = ctn
Pact = Kf(a)
Valoarea profitului actualizat Pact este influentat direct de valoarea factorului de actualizare, a carui marime arata daca un efort investitional este eficient sau nu. Marimea limita a volumului de investitii este desemnata de stabilirea factorului de actualizare .
Daca prin realizarea unei investitii este obtinut un profit anual Ph de 2000 $ iar durata de functionare Df este de 10 ani, valoarea maxima aefortului investitional care urmeaza sa fie acoperita din profitul actualizat va fi :
a. pentru a = 3% de 17060 $
b. pentru a = 5% de 15442 $
c. pentru a = 7% de 13030 $
d. pentru a = 9% de 12954 $
e. pentru a = 10% de 11518 $
f. pentru a = 11% de 11074 $
g. pentru a = 14% de 10432 $
Din aceasta reiese ca daca efortul investitional este de 11500$ vor fi acceptate toate variantele de proiect la care rata de actualizare este mai mica de 10% si vor fi respinse toate proiectele la care este mai mare de 10%.
Tinandu-se cont de regulile acualizarii, se foloseste factorul de dicontare multipla :
( 1+a)a
Daca Ph este constant atunci :
Pact = Kf (a, Df)
Sunt impuse urmatoarele precizari care pot fi demonstrate :
a. cu cat coeficientul de actualizare este mai mic, influenta duratei de functionare (Df) cuprinsa in factorul de actualizare 
are o influenta mai mare asupra cresterii limitei acceptabileale investitiei ;
b. cresterea duratei de functionare conduce la reducerea inflatiei factorului de actualizare in relatia : 
c. daca creste atat durata de functionare (Df) cat si factorul de actualizare (a) influentata in factorul tinde spre zero, ceea ce ne permite sa stabilim pana la ce durata de functinare (Df) este oportun sa se aplice actulizarea.
In opinia lui J.M KEYNES si P. A SAMUELSON rata de actualizare trebuie sa exprime '' eficienta marginala '' a efortului investitional si care ar exprima importanta care se acorda eforturilor investitionale viitoare considerata afi limita minima a eficientei investitiilor derulate la nivel de economie nationala, care este necesara pentru realizarea unui echilibru economic si a unui ritm optim de crestere economica.
Marimea ratei de actualizare este influentata de :
- rata dobanzii ;
- cresterea si oferta de capitaluri ;
- rata somajului ;
- rata profitului ;
- rata de inflatie ;
- stabilitatea monetara ;
Cei doi autori sustin ca aceasta rata de actualizare sa fie plasat intre rata medie aprofitului la nivel de economie nationala, considerata a fi limita superioara.
Dat fiind faptul ca orice investitie este supusa riscului, aceasta rata de actulizare cupride pe langa rata dobanzii si o prima de risc a carui valoare este determinata de specificul si caracteristicile ramurii respective sau a obiectivului de investitii. Rata de actualizare este in stransa legatura cu cresterea economica, lucru pe deplin justificat si numai daca rata de actualizare este de fapt un ''pret de garantie'' pe care '' viitorul trebuie sa il asigure prezentului''.
Reprezentarea grafica a volumului de investitii si cel al resurselor disponibile se face astfel :


Fisiere in arhiva (1):

  • Nivelul si Estimarea Ratei de Actualizare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!