Netherlands

Extras din referat Cum descarc?

In 1959, un camp de gaz a fost descoperit langa Slochteren, in provincia Groningen din partea de nord a Olandei. Desi nu au fost imediat apreciate, alte sonde de evaluare si studii de teren au confirmat potentialul campului de a deveni un camp urias de gaze la tarm prin orice standard. A fost inceputul unei revolutii in cautarea si utilizarea gazului ca sursa de energie primara in Olanda si Europa de Vest.
Consumul de gaze naturale a crescut cu 96 de miliarde metri cubi. Productia globala de gaze naturale a crescut cu aproape 131 miliarde de metri cubi (4%) dublu fata de rata medie de crestere de 10 ani.
Economia Olandei este una dintre cele mai dezvoltate din Uniunea Europeana, bazandu-se pe comertul exterior, pe servicii si industria energetica. Economia olandeza se bazeaza in mare masura pe comertul exterior si se remarca prin relatiile industriale stabile, somaj si inflatie moderate, balanta comerciala excedentara si rolul de important hub european de transport.
Olanda (inclusiv sectorul olandez al Marii Nordului) este cel mai mare producator si exportator de gaze naturale din UE. Intre 15% si 20% din consumul total anual de gaze naturale al Uniunii Europene este produs in Olanda. Astfel, in ultimii 40 de ani, industria nationala de gaze naturale a avut, si continua sa aiba, o contributie importanta la prosperitatea Olandei. Productia este stabilita pentru 21,6 miliarde de metri cubi in acest an, deja in scadere de la un prag de 53,8 miliarde de metri cubi in 2013, dupa o serie de reduceri, deoarece decenii de extractie au dus la zeci de cutremure in fiecare an, daunand mii de case si cladiri.
Productia de gaze naturale genereaza peste 2% din PIB-ul olandez si asigura aproximativ 11.000 locuri de munca, predominant in partea de nord a tarii. Anual, in Olanda se extrag circa 70 miliarde m3 , din care jumatate pentru consumul propriu, iar jumatate pentru export (9 miliarde de euro). Rezervele sunt estimate la aproximativ 1.600 miliarde m 3 , dar avand in vedere faptul ca pana in anul 2025 acestea se vor sfarsi, guvernul olandez planuieste sa creeze un "hub" de gaz in Europa, asigurandu-si astfel pozitia importanta in productia, tranzitul, depozitarea, comercializarea si cercetarea in acest sector.
Olanda si-a stabilit importanta pentru piata de gaze naturale datorita rolului lor esential in UE. Baza rezervelor de gaze naturale dovedite in Olanda a scazut in ultimii ani datorita multor ani de productie semnificativa de gaze naturale. In mod specific, rezervele totale de gaze naturale dovedite in Olanda a scazut cu 39,8% in perioada 2004-2014. Cu toate acestea, Olanda a avut pana in 2014 inca 799,7 miliarde metri cubi de rezerve de gaze naturale, ceea ce le-a dat cel mai mare total de rezerve de gaze naturale .
Productia de gaze naturale in a scazut semnificativ in ultimii ani. In anul 2014, productia a fost in scadere deosebit de mare. In 2014, Olanda a produs 55,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale, ceea ce a reprezentat o scadere de aproximativ 18,7% a productiei de gaze naturale fata de anul precedent. Cu toate acestea, chiar si cu aceasta scadere semnificativa a productiei, Olanda a ramas in continuare cel mai mare producator de gaze naturale din UE si cel mai mare producator din lume, in 2014.


Fisiere in arhiva (1):

  • Netherlands.pdf

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. https://www.bp.com/en/global/corporate/energy-economics/statistical-review-of-world-energy.html
2. https://www.eia.gov/beta/
3. https://www.nlog.nl/
4. http://energy.sia-partners.com/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!