Motivarea Personalului la o Intreprindere

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere
1. Prezentarea organizatiei Hondos Center Rom SRL
2. Descrierea problemei si a cauzelor 
2.1 Interviu acordat echipei de catre Stancu Elena, manager resurse umane in cadrul Hondos Center Rom SRL
2.2 Analiza raspunsurilor si identificarea problemelor
3. Alternativele de actiune 
4. Planul de implementare 
Concluzii
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Unul dintre cele mai importante lucruri intr-o firma este motivarea personalui, deoarece doar angajatii motivati vor duce la crestere favorabila a productivitatii firmei si implicit a profitului. Asadar performantele angajatilor trebuie recompensate si incurajate, aceste recompense nu trebuie sa vizeze doar partea materiala deoarece banii nu determina intotdeauna oamenii sa lucreze cu mai multa harnicie; recompensarea angajatilor trebuie,mai degraba,sa se concretizeze in increderea,intr-un climat favorabil la locul de munca,in participarea la luarea deciziilor in cadrul inteprinderii,prin avansarea in post,prin realizarea unei munci interesante si incitante pentru a veni tot timpul cu ceva nou.
Trebuie spulberata de la inceput iluzia ca ar exista o reteta sigura, de succes, care sa asigure rezolvarea problemei motivarii pentru oricare dintre situatii sau subiecti. A presupune ca toti angajatii sunt la fel este la fel de eronat ca a sustine ca ,,Toate utilajele functioneaza in acelasi mod". Bineinteles, nu exista termen de comparatie intre un om si o masinarie si asta pentru ca psihicul uman este mai complex decat orice tehnologie existenta. Fiecare angajat are o personalitate bine definita, cu nevoile, aptitudinile, valorile si aspiratiile sale. Aceste calitati individuale se combina apoi cu conditii si aspecte legate de locul de munca. Pe langa aceasta mai actioneaza inca un factor important, si anume dinamica personalitatii si cea a mediului. Indivizii nu-si pastreaza in mod conservator toate caracteristicile. Unii simt nevoia sau sunt obligati sa-si dezvolte bagajul de cunostinte. Altii isi perfectioneaza deprinderile castigate intr-un domeniu de activitate printr-un ritm sustinut si perseverent de lucru.
Cu oricare dintre aceste situatii ne-am intalni, un lucru este cert: pentru a putea avea cele mai bune rezultate din partea angajatilor trebuie, ca manager, sa nu ii privim ca pe un personaj colectiv ci sa constientizam ca fiecare dintre ei are o personalitate complexa si raspunde la anumiti stimuli externi.
1. Prezentarea Organizatiei
Hondos Center este una dintre cele mai mari companii grecesti care se ocupa de comertul cu cosmetice de dama si barbati.
Compania a fost intemeiata in anul 1967 de catre cei trei frati Hondos si desi gama de produse comercializate s-a diversificat, punctul lor forte a ramas comertul cu cosmetice.
In anul 2008 in Romania a fost infiintata compania Hondos Center Rom SRL. Firma se extinde pe o suprafata de 700 mp, comercializand brand-uri precum Chanel, Dior, Lancome si Clinique.
In anul 2009 Hondos center va deschide un nou magazin cu o suprafata de peste 2000 mp in Cotroceni Mall. Desigur ca in viitor se va extinde si in alte orase ale Romaniei ca Iasi, Cluj si Timisoara.
Primul magazin Hondos Center a fost infiintat in Grecia 1967, iar acum pe teritoriul Greciei se afla peste 73 de magazine ce comercializeaza cosmetice, parfumuri, lenjerie intima, accesorii, dar si produse mass market.
Hondos Center Rom SRL City Mall este o primul magazin din Bucuresti si primul magazin Hondos Center aflat in exteriorul Greciei.
Echipa noastra a reusit sa ii ia un interviu d-nei Elena Stancu, manager de resurse umane in legatura cu modalitatile de motivare ale personalului care sunt aplicate in Hondos Center Grecia si Hondos Center Rom SRL . D-na Stancu ne-a explicat, printre altele, ca atat in Grecia cat si in Romania, in Hondos Center, sunt aplicate aceleasi metode de motivare a personalului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Motivarea Personalului la o Intreprindere.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!