Monografie Primăria Războieni

Extras din referat Cum descarc?

Cap.1 Organizare si functionalitate la Primaria Razboieni
1.1. Scurt istoric cu privire la pozitionarea institutiei privind domeniul de activitate
Comuna Razboieni este situata in partea de nord-est a judetului Neamt si este strabatuta de coordonatele geografice 4703` latitudine Nord si 26033` longitudine Est, fiind pozitionata la exteriorul culmii subcarpatice Corni, coborand catre rasarit prin subunitatea piemontului pericarpatic, parte componenta a podisului piemontan al Moldovei. Este strabatuta de paraul Valea Alba, afluent pe dreapta al raului Moldova, care izvoraste din masivul Corni (592m), din ramura estica a Subcarpatilor Cracaului si parcurge o distanta, pe directia est-vest, de 20 km. 
Localitatile aflate in vecinatate sunt : Dragomiresti, Tupilati, Tibucani, Stefan cel Mare, Bodesti. Soseaua principala care strabate localitatea este DJ 208 G - 6,7 km Girov- Hanu Ancutei. 
Asezarea Uscati, straveche si razaseasca, numita astazi Razboienii de Jos, este mentionata pentru prima data in documentul din 26 octombrie 1439, cand apartinea lui Ion Uscatu si caruia pentru servicii credincioase i s-a confirmat stapanirea de catre fiii lui Alexandru cel Bun, Ilie si Stefan Voievozi.
Pe vremuri avea aspect de targusor datorita pravaliilor care se ingramadeau in centru, dezvoltarea satului luand amploare in jurul Manastirii Razboieni, pe mosia proprietarului Prajescu, aceasta intrand in 1790 in proprietatea Sturzestilor care, in 1811, au donat-o spitalului Sf. Spiridon din Iasi. Satul Totoiesti, care s-a aflat in componenta comunei Razboieni, este mentionat intaia oara la 20 decembrie 1414, denumirea venind de la un anume Totoiu.
Satul Marginea se afla la nord de actualul sat Razboieni, se invecineaza cu dealul Tibucani, este un sat cu o vechime de peste 200 de ani, asezat la marginea padurii, dupa care si-a luat si numele. Valea Alba, sat mic, apare mentionat la 8 iunie 1791, iar in harta din 1835 este notat cu 21 gospodarii.
Denumirea Razboieni apare la 31 martie 1612 ea datorandu-se evenimentelor ce au avut loc pe aceste meleaguri(lupta din data de 26 iunie 1476 - intreaga Moldova era locul ,,razboiului"). Timpesti(actuala Valea Mare) apare mentionat la 2 decembrie 1549, iar denumirea provine de la un anume Timpa.
Denumirea satului Borseni nu se regaseste in documente dar se pare ca provine de la un anume Bors, iar in ,,Marele Dictionar Geografic al Romaniei" editia 1902 este mentionat: "Borseni, deal in comuna Uscati, jud. Neamt.
Teritoriul din lungul Paraului Alb se pare ca a format candva o anumita unitate administrativa, de vreme ce gasim in Sfatul domnesc pe dregatorul ,,Vlad de la Valea Alba" (2 august 1414), pe ,,Craciun Belcescu, de la Valea Alba" (20 dec 1414) si pe Ion Uscatu (26 oct 1439).
Primaria comunei Razboieni este organizata si face parte din categoria autoritatilor administratiei publice locale. Primaria a fost construita in anii 1905-1907, in perioada mandatului lui Edmond Papp, primar intre anii 1890-1914.
1.2.Obiect de activitate
Obiectul de activitate este reprezentat de activitatea de furnizare a bunurilor si serviciilor publice, ce au ca principale scopuri: 
- satisfacerea intereselor colectivitatii locale;
- solutionarea si gestionarea, in numele si interesul colectivitatilor locale, a treburile publice;
- respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a prevederilor Constitutiei, precum si punerea in aplicare a legilor, a decretelor Presedintelui Romaniei, a hotararilor si ordonantelor Guvernului;
- raspunde de inventarierea si administrarea bunurilor care apartin domeniului public si domeniului privat al comunei;
- asigurarea aducerii la indeplinire a hotararilor Consiliului Local;
- intocmirea proiectului bugetului local si contului de incheiere a exercitiului bugetar si supunerea spre aprobare Consiliului Local;
- exercitarea functiei de ordonator principal de credite bugetare;
- verificarea din oficiu sau la cerere, incasarea si cheltuirea sumelor din bugetul local si comunicarea de indata Consiliului Local cele constatate;
- propunerea Consiliului Local spre aprobare, in conditiile legii, organigrama, statul de functii, numarul de personal si regulamentul de organizare si functionare a aparatului propriu de specialitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie Primaria Razboieni.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!