Monografie a unei bănci cu caracter internațional - Royal Bank of Scotland

Cuprins referat Cum descarc?

CAPITOLUL I. 2
Royal Bank of Scotland Group- istoric si evolutie 2
1.1 Scurt istoric Royal Bank of Scotland Group 2
1.2 Istoricul si fuziunea bancii ABN AMRO / RBS 3
CAPITOLUL II. 5
Activitatea desfasurata de Royal Bank of Scotland Group 5
2.1 Structura organizatorica si aspecte generale asupra activitatilor intreprinse de banca 5
2.2 Managementul riscului si factorii de risc implicati in activitatea Grupului RBS 10
CAPITOLUL III. 13
Aspecte generale cu privire la activitatea desfasurata de RBS Romania 13
3.1 Particularitati RBS Romania 13
3.2 Produsele si serviciile oferite de RBS Romania 14
BIBLIOGRAFIE 22


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
Royal Bank of Scotland Group- istoric si evolutie
1.1 Scurt istoric Royal Bank of Scotland Group
Royal Bank of Scotland Group este una dintre cele mai mari companii de servicii financiare din lume, infiintata in anul 1727, dispunand de o retea cu birouri in peste 50 de tari, avand 170.000 de angajati si deservind 40 de milioane de clienti. Avand un profit operational de 10,3 miliarde lire sterline in 2007, este prezenta la nivel international, in Europa, Asia si America de Nord fiind listata pe London Stock Excange. Royal Bank of Scotland este unul dintre liderii pe piata serviciilor financiare si una dintre cele mai vechi banci din Marea Britanie. In 2002 fiind a doua banca din Europa ca marime si a cincisprezecea din lume.
Cu sediul in Edinburgh, Grupul opereaza in Marea Britanie, Statele Unite ale Americii
si la nivel international prin intermediul celor doua filiale principale, Royal Bank si NatWest.
In 1783 si-au deschis primul oficiu in Glasgow , continuand sa-si dezvolte reteaua in toata Scotia in timpul secolului XIX. In 1874 banca deschide o filiala la Londra, dezvoltandu-se pana in 1920 prin multiple achizitii.
La inceputul activitatii gama de servicii nu era diversificata, incadrandu-se in categoria Clearing bank. In cursul anilor 1980 banca isi largeste gama de produse oferite, punand la dispozitie o asigurare auto inovativa. 
In 1992 achizitioneaza banca privata "Adam & Company" si isi concetreaza activitatea pe servicii de "retail". In 1994 inregistreaza cea mai mare crestere in sfera serviciilor bancare telefonice, iar in 1997 anunta primul serviciu bancar on-line.
In 2000 preia "National Westminster Bank", efectuand cea mai mare operatiune de acest gen din Marea Britanie, creandu-se un grup urias, cu un portofoliu diversificat de produse bancare pentru persoane fizice, juridice, si pentru marile companii: conturi curente, carduri de credit, ipoteci, imprumuturi, economii si investitii, digital banking, asigurari, indeplinind astfel functiile unei banci universale.
Divizia de business a RBS furnizeaza o gama larga de produse si servicii bancare pentru persoane fizice si juridice, precum si servicii de asigurari, piete financiare, administrarea activelor. Din Grupul RBS fac parte: RBS, NatWest, Ulster Bank, Coutts, Citizens, alaturi de alte companii financiare prestigioase.
Banca si-a luat angajamentul de a atinge standarde inalte de responsabilitate corporatista si profesionalism in toate activitatile sale.
In aprilie 2008, Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat o emisiune record de actiuni, in valoare de 12 miliarde lire sterline (15 miliarde euro) destinata a acoperi o posibila pierdere de 5,9 milioane lire din deprecierea activelor si pentru a echilibra bilantul contabil. Aceasta este cea mai mare emisiune de actiuni organizata vreodata in Europa, iar majorarea de capital a fost "garantata integral" de bancile Goldman Sachs, Merrill Lynch si UBS.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie a unei Banci cu Caracter International - Royal Bank of Scotland.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!