Monezile viitorului

Extras din referat Cum descarc?

BANII. Trecut prezent si viitor
Banii sunt expresia valorii muncii. Dar societatea se schimba, modul in care muncim se schimba, asa ca ne putem intreba daca nu cumva se vor schimba si banii.
Pentru a vedea care este viitorul banilor trebuie sa vedem cum este prezentul. In acest moment, banii pusi pe piata de catre guvernele si bancile centrale dintr-o tara sunt reflexia rezervelor lor internationale.
Pana in urma cu cateva zeci de ani standardul era aurul.
Banii fizici si tranzactiile electronice
Americanii au descoperit insa ca pot emite mai multi bani decat le permit rezervele de aur, deoarece doua treimi din comertul mondial se face in dolari .
In prezent exista un alt trend ce consta in trecerea de la bancnote si monede la folosirea tot mai puternica a tranzactiilor electronice. Banii nu mai trec din mana in mana, ci dintr-un cont in altul. Fie cu ajutorul cardurilor, fie cu ajutorul aplicatiilor, banii nu mai sunt decat niste biti pe un server, o insiruire de 1 si 0. 
In Suedia tranzactiile electronice sunt atat de raspandite, incat statul se gandeste sa renunte la bancnote si monede in doi ani
Era Bitcoin 
Intram in era banilor digitali. In fapt, monede virtuale exista deja, iar principala este BitCoin, "inventata" de catre enigmaticul Satoshi Nakamoto in 2008-2009. Bitcoin foloseste elemente de criptografie si toate tranzactiile sunt inregistrate in asa-numitul "blockchain". Ideea initiala a fost aceea de a scoate moneda de sub influenta oricarei banci centrale.
BitCoin urmareste sa elimine total controlul statelor asupra valorii sale. Pentru asta sunt folosite doar calculatoare care trebuie sa rezolve calcule matematice complexe, iar moneda este generata virtual si cu o cantitate limitata.
In Decembrie, Saxo Bank a publicat raportul anual numit "Predictii tulburatoare" cu una dintre previziunile care anuntau ca bitcoinul va atinge 2000 de dolari in 2017. La momentul publicarii acestuia, bitcoin-ul se tranzactiona la aproximativ 754 de dolari, astfel ca pretul tinta a reprezentat o crestere de 165%. Bitcoin a ajuns la valoarea de 2.000 de dolari pe 20 mai 2017.
Numarul maxim de monede Bitcoin care pot fi create este de 21 de milioane, valoare ce ar trebui atinsa in anul 2140. In 10 ani, analistul este de parere ca numarul acestora va ajunge la 17 milioane, in acest moment fiind pe piata 16,3 milioane. Asadar, daca impartim valoarea totala a monedelor aflate in circulatie peste 10 ani, valoare estimata ca va ajunge la 1,75 miliarde, la cele 17 milioane de monede, asta ar insemna ca valoarea uneia singure va ajunge la 100.000 de dolari.
Deja BitCoin se poate tranzactiona pe burse, iar comerciantii accepta in Occident plata in BitCoin. Potrivit International Business Times, in februarie 2015, peste 100.000 de companii permiteau plata prin BitCoin. Intre companiile care se afla pe lista se regasesc Microsoft, Dell, Wikipedia, Twitch, Greenpeace, Expedia si PayPal. Acest concept este numit "democratizarea" banilor si este de asteptat ca trendul sa continue pe termen mediu.


Fisiere in arhiva (1):

  • Monezile viitorului.pptx

Bibliografie

https://www.wall-street.ro 
https://laurentiumihai.ro/investitiile-in-bitcoin/
http://www.gandul.info/financiar/top-10-cresteri-ale-monedelor-virtuale 
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_bitcoin


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!