Moneda Unica Euro

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE
CAPITOLUL I . ISTORIE
I.1. Adoptarea monedei euro
I.2. Etapele introducerii monedei unice
CAPITOLUL II. BANCNOTELE SI MONEZILE EURO
II.1. Bancnotele si monezile euro
II.1.1. Bancnotele euro
II.1.2 Monezile euro
II.2. Protectia euro impotriva fraudei si a falsificarii
II.3. Reproducerea bancnotelor si a monezilor euro
II.4. Schimb de calendare
II.5. Comunicarea cu privire la moneda euro
CAPITOLUL III. DE CE EURO ?
III.1. De ce euro ?
III.2. Euro un simbol al identitatii europene
III.3. Moneda euro in lume
CAPITOLUL IV. CE A ADUS MONEDA EURO
IV.1. Ce a adus moneda euro
IV.2. Scepticismul fata de moneda euro
IV.3. Viitorul UE
IV.4. Romania si moneda euro


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE 
In cazul in care, la 1 ianuarie 1999, noua moneda unica a Uniunii Europene, a fost citata pentru prima data pe pietele internationale de schimb sub abrevierea sa internationala, ECU, au aparut o serie de intrebari, cum ar fi: cum a venit initial ideea unei monede europene unice; ce optiuni au fost inaintate ?
Acest lucru va permite cititorului care este interesat in a raspunde la intrebarea : de ce avem nevoie de o uniune monetara si cum ne-am gandit la euro.
Pentru aceasta trebuie sa privim in spatele scenei, in urma cu 30 de ani, timp in care s-a concretizat procesul de creare a unei monede comune pentru Uniunea Europeana si de a analiza aceasta din diferite unghiuri: profesional, academic, istoric, politic, public.
La inceputul anului 1970 in decurs de mai putin de doua luni, Comisia Europeana a pregatit primul plan "Planul de etape" de creare a unei uniuni economice si monetare, in conformitate cu decizia luata de la reuniunea la nivel inalt a sefilor de stat si de guvern in Den Haag, pe 1 si 2 decembrie 1969 pentru a face uniunea economica si monetara sa functioneze ca scop al integrarii europene.
CAPITOLUL I
ISTORIE
I.1. Adoptarea monedei Euro
Uniunea Europeana (UE) este o intelegere intre natiunile europene participante in vederea impartasirii unei monede unice, euro, si o politica economica unica cu un set de conditii de responsabilitate fiscala.
Actualmente, sunt 27 de state membre cu nivele de integrare variate in UE.
Saisprezece state membre au adoptat moneda euro: Austria, Belgia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Cipru, Malta, Slovacia, Slovenia si Spania. Alte trei state membre Marea Britanie, Danemarca si Suedia, nu au nici un plan imediat in privinta adoptarii monedei euro. 
Alte unsprezece state membre : Letonia, Lituania, Estonia, Polonia, Cehia, Ungaria, Romania si Bulgaria, sunt in stagii diferite ale adoptarii monedei euro si cel mai probabil vor adera la zona euro in urmatorii zece ani.
La izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial, majoritatea monedelor din tarile industrializate erau strans apropiate de dolar sub ceea ce s-a numit ,,standardul de aur" in sistemul de la Bretton Woods. 
Suprematia de facto a dolarului si devalorizarile catorva monede europene au condus politicienii europeni la cautarea unei solutii de redresare a acestui imbalans printr-o integrare economica intre natiunile europene. 
Planuri pentru o moneda unica europeana au inceput sa fie conturate inca din 1969 cu Raportul Barre, elaborat de cele sase state membre de atunci ale Comunitatii Economice Europene (CEE). 
Aceasta a fost urmata mai tarziu in acel an de o intalnire a sefilor de stat si de guvern la Haga, pentru a planifica crearea unei uniuni economice si monetare. 
Procesul a fost intarziat de colapsul Sistemului de la Bretton Woods din 1971 dupa decizia unilaterala a presedintelui Nixon de a face dolarul necovertibil in aur si dupa criza petrolului din 1972. 
Intre timp, CEE a crescut incluzand noua state, multe dintre ele ezitand sa renunte la propriile monede nationale. 
Actualmente, tarile europene participante pot fi integrate in trei faze economice, care corespund fazelor istorice ale dezvoltarii UEM.
Faza I
In 1979 Sistemul Monetar European (SME) a fost stabilit pentru a crea o legatura intre monedele europene si pentru a preveni fluctuatii mari intre valorile lor. 
S-a creat Mecanismul European a Ratei de Schimb (MRS) in acord cu care ratele de schimb a monedei fiecarui stat membru trebuiau sa fie restrictionate la fluctuatii foarte mici (+/-2.25%) pe oricare latura a valorii de referinta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Moneda Unica Euro.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!