Moneda Euro

Extras din referat Cum descarc?

Euro este moneda unica adoptata (pana in acest moment) de 16 state membre ale Uniunii Europene care, impreuna, formeaza zona euro. Introducerea monedei euro in 1999 a reprezentat un pas important pentru integrarea europeana. A fost, de altfel, si unul dintre succesele sale majore: aproximativ 329 milioane de cetateni europeni folosesc moneda unica si se bucura de avantaje care se vor extinde pe masura ce si alte tari vor adopta moneda euro.
In momentul lansarii, la 1 ianuarie 1999, euro a devenit noua moneda oficiala a 11 state membre, inlocuind, in doua etape, vechile monede nationale - precum marca germana si francul francez. La inceput, euro a fost introdus ca moneda virtuala pentru efectuarea de operatiuni de plata care nu implicau bancnote si monede, precum si in scopuri contabile, in timp ce vechile monede, considerate subunitati ale euro, continuau sa fie folosite pentru efectuarea de plati in numerar. Ulterior, la 1 ianuarie 2002, euro a fost introdus sub forma de bancnote si monede. 
Euro nu este moneda tuturor statelor membre. Doua tari (Danemarca si Regatul Unit) au optat pentru clauza de neparticipare prevazuta in Tratat, iar restul (majoritatea noilor state membre si Suedia) nu au indeplinit criteriile stabilite in vederea adoptarii monedei unice. In momentul in care le vor indeplini, monedele lor nationale vor fi inlocuite de euro. 
CE TARI AU ADOPTAT EURO SI CAND
1999 BELGIA, GERMANIA, IRLANDA, SPANIA, FRANTA, ITALIA, LUXEMBURG, TARILE DE JOS, AUSTRIA, PORTUGALIA SI FINLANDA
2001 GRECIA
2002 INTRODUCEREA BANCNOTELOR SI MONEDELOR EURO
2007 SLOVENIA
2008 CIPRU, MALTA
2009 SLOVAKIA
Cine administreaza  :  Odata cu aparitia monedei euro, responsabilitatea politicii monetare a revenit Bancii Centrale Europene (BCE), entitate independenta creata in acest scop, si bancilor nationale ale statelor membre care au adoptat euro. Impreuna, acestea formeaza Eurosistemul.


Fisiere in arhiva (1):

  • Moneda Euro.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!