Modul de organizare si functionare al FMI

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Fondul Monetar International., institutie specializata a O.N.U., supravegheaza buna functionare a sistemului monetar international, aceasta fiind principala functie a fondului, din care deriva alte cateva functii: supravegherea politicii monetare si a ratei de schimb din tarile membre, elaborarea de recomandari privind politica financiara pentru membri si acordarea de credite pentru tarile cu dificultati in balanta de plati, F.M.I. functionand ca un organism permanent de consultanta, in care membrii coopereaza si participa activ in sfera monetara internationala. Alaturi de O.N.U. si G.A.T.T., este una dintre cele mai mari constructii institutionale concepute de Statele Unite si intr-o masura mai mica de Regatul Unit al Marii Britanii, la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial.
Scopul sau este clar: impiedicarea revenirii catastrofelor din anii '30 (scaderea brusca a activitatii economice, inchiderea frontierelor, manipularile monetare, venirea la putere a regimurilor dictatoriale), printr-un liberalism organizat, combinand, cu ajutorul statelor, respectul fata de disciplinele precise cu o cooperare internationala puternica, in scopul de a le ajuta pe cele care se afla in dificultate. Acest rol de manager al unui sistem monetar international ordonat, previzibil si stabil, cu granite deschise si care sa ofere cadrul necesar unei cresteri echilibrate in comertul mondial si in economiile tarilor membre este cel mai important rol detinut de Fond.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modul de organizare si functionare al FMI.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!