Modelul Matematic Is-Lm

Cuprins referat Cum descarc?

Cap.1   Regiunea NORD - EST a Romaniei. Aspecte generale     3
Cap.2   Politici de dezvoltare regionala a zonelor defavorizate     5
2.1.	Analiza activitatii in zonele defavorizate in perioada iul 1999 - iun 2001.
2.2.	Judetul Suceava.
2.3.	Obiectivele si principiile politicilor de dezvoltare regionala.
2.4.	Facilitati acordate de autoritatile locale investitorilor in zonele defavorizate.
Cap.3   Metode de analiza regionala     16
3.1.	Teoria localizarii bazata pe costuri - modelul lui Weber.
3.2.	Analiza vectoriala.
3.3.	Analiza INPUT - OUTPUT.


Extras din referat Cum descarc?

Cap.1   Regiunea NORD - EST a Romaniei. Aspecte generale.
Regiunea Nord-est (regiunea nr.1 din figura alaturata) este alcatuita din sase judete ce fac parte din provincia istorica Moldova: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. Aceasta regiune geografica este situata in nord-estul Romaniei, de unde si denumirea generica a acesteia. Suprafata regiunii este de 36.850 km2, mai exact ea reprezinta aproximativ 15,4% din suprafata Romaniei. Populatie regiunii NORD - EST ajunge la 3.801.874 loc. (la 1 iulie 1998), adica 16,8% din populatia Romaniei. Resedinta de regiune este plasata la Piatra-Neamt. Are 31 orase, din care 8 in judetul Bacau, 4 in judetul Botosani, 4 in judetul Iasi, 4 in judetul Neamt, 8 in judetul Suceava si 3 in judetul Vaslui.
Regiunea este caracterizata printr-o imbinare armonioasa a formelor de relief (30% munti, 30% dealuri si 40% campie). Extrem de variat sub toate aspectele - altitudine, morfologie, dispunere spatiala - relieful Regiunii Nord Est se etaleaza de la 2100 m (altitudinea maxima a regiunii) in varful Pietrosu din muntii Calimani (de pe teritoriul judetului Suceava) la frecvente valori altitudinale inferioare celei de 100 m, in valea Prutului (pe teritoriile judetelor Botosani, Iasi si Vaslui). In acest ecart altitudinal deosebit de important, relieful Regiunii Nord-est prezinta toata gama treptelor de relief ce se gasesc pe teritoriul Romaniei. Astfel, acesta este reprezentat de unitati montane, ce apartin in totalitate Carpatilor Orientali, situandu-se pe teri-toriul a trei judete: Suceava, Neamt si Bacau; subunitati subcarpatice, prezente pe teritoriile judetelor Neamt si Bacau, apartinand Subcarpatilor Moldovei si extremitatii nordice a Subcarpatilor Vrancei; subunitati de podis, situate pe teritoriile tuturor judetelor, apartinand Podisului Moldovei; in sfarsit, subunitati de campie si lunca, pe teritoriile judetelor Botosani, Iasi si Vaslui, reprezentate de subunitatile Campiei colinare a Jijiei si de lunca joasa a Prutului. La aceste subunitati geografice se mai adauga si culoarul Siretului si al Moldovei.
Bine marcata pe treptele de relief mai sus mentionate, cu temperaturi medii anuale cuprinse intre 0oC pe culmile montane inalte (judetul Suceava) si 9,60C (la Iasi), 9,80C (la Barlad) in zonele de campie; cantitatile medii de precipitatii variaza in acelasi sens, de la 1400 mm in muntii inalti (Calimani) la 450-500 mm in zonele de campie (din judetele Botosani, Iasi si Vaslui). In stransa corelatie cu relieful si clima regiunii, vegetatia si fauna sunt bine reprezentate de toate etajele si subetajele caracteristice treptelor de relief deja mentionate: de la etajul alpin si subalpin de pe varfurile montane din judetul Suceava la etajul silvostepei si stepei din judetele Botosani, Iasi si Vaslui.
Teritoriul istoric al Moldovei a cunoscut de-a lungul veacurilor numeroase pierderi care i-au micsorat suprafata si i-au modificat contururile. Continuitatea populatiei autohtone pe teritoriul de astazi al Romaniei a contribuit la pastrarea unor elemente stravechi de cultura materiala si spirituala in domeniul ceramicii, al constructiilor, al ornamenticii. Pozitia geografica a Romaniei a favorizat contactul cu lumea apuseana si spatiul slav, fapt care s-a reflectat in asimilarea creatoare a unor influente firesti, in special sub aspectul ornamenticii. O trasatura esentiala a artei populare traditionale romanesti este puternica ei unitate (in toate domeniile: arhitectura, interior taranesc, textile de interior, port, ceramica s.a.), care nu exclude insa marea diversitate de forme regionale, conditionate de mediul geografic, precum si de imprejurarile istorice si sociale in care acestea au aparut si s-au dezvoltat.
Regiunea Nord-Est este singura din Romania care inregistreaza un spor natural pozitiv (1,8? in anul 1997). De asemenea, regiunea dispune de contigente insemnate ale populatiei cuprinse in grupele de varsta 15-34 ani (32,5%), in special in orase, respectiv 65 de ani si peste (12,3%). Regiunea inregistreaza cea mai mare rata a mortalitatii infantile (26,3?, fata de media nationala de 22?).
Regiunea NORD - EST se confrunta, in prezent, cu un puternic declin economic. Urmare a unui complex de factori economici si sociali, regiunea are un nivel de dezvoltare foarte scazut. Din punct de vedere al Indicelui Dezvoltarii Umane si al PIB-lui se situeaza pe ultimul loc in ierarhia nationala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelul Matematic Is-Lm.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!