Modelul Circumplex - Compania Petrom

Extras din referat

De ce Petrom?
Conform datelor oficiale, ,,Petrom Moldova" este lider in clasament dupa cantitatea comercializata cu amanuntul a benzinei in Republica Moldova, asigurand 35% din piata.
Istorie 
Pentru prima data in Republica Moldova Societatea Nationala a Petrolului ,,PETROM" S.A. Romania apare oficial prin inregistrarea la 16 octombrie 1998 a reprezentantei sale la Chisinau. Dupa reorganizarea acesteia, la 18 mai 2000 este creata I.C.S. ,,Petrom-Moldova" S.A. si e ulterior inregistrata la Camera Inregistrarii de Stat a Republicii Moldova. I.C.S. ,,Petrom-Moldova" S.A. a devenit astfel societate comerciala cu capital strain.
Activitatea intreprinderii incepe cu achizitia de la S.N.P. ,,Petrom" S.A. Romania in anul 2000 a unei statii de distribuire a produselor petroliere, amplasata pe strada Sarmisegetusa nr.24 (Statia PECO1) si constructia in anul 2001 a unui Centru Comercial de distribuire a produselor petroliere, amplasat pe strada Calea Orheiului nr. 109, municipiul Chisinau (Statia PECO2). Treptat s-a trecut la politica de extindere masiva a I.C.S. ,,Petrom-Moldova" S.A. pe intreg teritoriul Republicii Moldova. 
In vederea promovarii marcii, a extinderii si mentinerii bunei activitati a companiei pe piata petroliera din Republica Moldova, in special in domeniul distributiei si comercializarii produselor petroliere, I.C.S. ,,Petrom-Moldova" S.A. a incheiat contracte de colaborare si locatiune a statiilor amplasate pe intreg teritoriul Republicii Moldova. La moment compania detine in reteaua ,,Petrom" 115 statii de distribuire a produselor petroliere si a gazelor lichefiate.
Obiective 
Sarcina primordiala a companiei este consolidarea pozitiei de intaietate si extinderea I.C.S. ,,Petrom-Moldova" S.A. pe piata de profil din Republica Moldova. 
Obiective de baza in activitatea I.C.S. ,,Petrom-Moldova" S.A. : -importul si comercializarea carburantilor de calitate; -exploatarea transportului auto specializat; - depozitarea combustibilului si a materialelor lubrifiante; -comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule; -alte tipuri de comert cu amanuntul in magazinele specializate.
Pentru realizarea obiectivelor propuse compania a trasat urmatoarele directii prioritare de activitate pentru urmatorii ani: -extinderea retelei de distributie a produselor petroliere si a gazului lichefiat; -comercializarea produselor petroliere de calitate superioara la un pret acceptabile. -sporirea calitatii deservirii si accesibilitatii pentru clienti.
Principii strategice 
Misiunea noastra
-Distribuim carburanti si alte produse petroliere pentru a oferi energie si mobilitate Republicii Moldova si regiunilor invecinate; -Imbinam experienta internationala cu cea locala pentru a oferi clientilor nostri cele mai bune produse si servicii . -Lucrul in echipa, initiativa, creativitatea, comportamentul responsabil si capacitatea de a anticipa evenimente si a reactiona in mod eficient la schimbare ne transforma intr-un nume de referinta in domeniu; -Dezvoltarea continua si profitabila a companiei noastre este spre beneficiul actionarilor, clientilor, angajatilor nostri si a economiei Republicii Moldova in general si tocmai de aceea constituie si motivatia tuturor activitatilor noastre; -Prin imbinarea traditiei in industria petroliera cu structura, procesele si standardele unei companii moderne, ne straduim sa stabilim si sa dezvoltam pozitia Petrom drept companie cu cel mai mare succes pe piata Republicii Moldova; -Fiind una dintre companiile de succes din tara, ne asumam responsabilitatile unei companii moderne internationale si intelegem rolul nostru in sustinerea dezvoltarii Petrom intr-o Europa extinsa.
Valorile Petrom 
De succes 
Dorim sa fim etalonul de succes al companiilor de profil din Republica Moldova. In acest scop pledam pentru o dezvoltare sustinuta si profitabila, cream valori pentru actionarii nostri, suntem partenerul preferat al clientilor nostri si angajatorul celor mai buni. Dorim sa devenim lider in standardele corporative, de afaceri, sociale si de mediu in toate operatiunile noastre.
Responsabilitate 
Gandim si actionam deplin constienti de responsabilitatile noastre pe termen lung, economice, sociale si de protectie a mediului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Modelul Circumplex - Compania Petrom.docx

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!