Model Unifactorial

Extras din referat Cum descarc?

Acceptarea econometrica a modelului teoretic ca model similar, ca aproximatie statistica echivalenta cu modelul real, presupune:
a) Verificarea ipotezelor pe care se fundamenteaza estimarea parametrilor unui model econometric.
b) Verificarea semnificatiei estimatorilor parametrilor modelului econometric.
c) Verificarea similitudinii modelului econometric.
a) Estimarea parametrilor unui model econometric se fundamenteaza pe citeva ipoteze pe care trebuie sa le posede modelul econometric <-> yt=a+bxt+ut.
Ipoteza 1
Variabilele  x  si  y nu sunt afectate de erori de masura. Ut este o variabila aleatoare, iar variabila xt este un fenomen cu valori predeterminate; variabila explicata yt este o variabila aleatoare. Aceasta  ipoteza se poate verifica cu regula celor trei sigma, regula care consta in verificarea urmatoarelor relatii:


Fisiere in arhiva (1):

  • Model Unifactorial.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!