Modalități de creștere a productivității la o firmă

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2163
Mărime: 37.76KB (arhivat)
Publicat de: Mitrofan Busuioc
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marinescu Ioana
A fost prezentat in cadrul Universitatii "Valahia" Targoviste.

Extras din referat

I. Scurt istoric

Prin decretul nr.171/1983 a luat fiinţă “Întreprinderea Mecanică pentru Petrol”, având ca principală activitate reparaţii, confecţii şi piese de schimb pentru industria petrolieră.

Mai târziu, în 1991, în baza H.G.1231/1990, întreprinderea a devenit societate de stat pe acţiuni, preluând patrimoniul I.M.P. şi schimbându-şi denumirea în S.C. MECANPETROL S.A. Găeşti.

În anul 2001, societatea a fost total privatizată, extinzându-şi activitatea în construcţii şi reparaţii de utilaj tehnologic, construcţii metalice, piese de schimb, instalaţii şi accesorii pentru industria extractivă de petrol şi gaze, cercetare şi proiectare, service precum şi prestări servicii în legătură cu aceste activităţi.

În prezent societatea face parte din grupul de firme “INTERNATIONAL LAZĂR COMPANY” .

II. Scopul şi obiectul de activitate

Scopul societăţii este producerea, repararea şi comercializarea de utilaje, construcţii metalice şi piese de schimb pentru industria extractivă de petrol şi gaze, pentru industria chimică şi petrochimică, pentru industria energetică şi pentru alte ramuri ale economiei.

S.C. MECANPETROL S.A. este o societate comercială specializată în construcţii şi reparaţii de utilaj petrolier, utilaj tehnologic, construcţii metalice, piese de schimb, instalaţii şi accesorii pentru industria extractivă de petrol şi gaze, cercetare şi proiectare,service precum şi prestări servicii în legatură cu aceste activităţi, activităţi de import-export şi comercializarea internă a produselor din domeniul propriu de producţie, a materialelor şi materiilor prime necesare procesului de fabricaţie.

Întreprinderea poate livra un număr mare de utilaje necesare următoarelor domenii de activitate:

• foraj şi exploatare hidrocarburi; depozitare şi stocare ţiţei si produse derivate;

• exploatare hidrocarburi de pe platforme marine;

• parcuri de separare ţiţei;

• staţii de comprimare gaze;

• prelucrarea ţiţeiului;

• transport ţiţei, gaze, produse derivate.

S.C. MECANPETROL S.A. poate oferi următoarele produse:

• Rezervoare şi habe metalice;

• Rezervoare tip PECO;

• Recipiente stocare GPL;

• Skid-uri livrare GPL auto;

• Separatoare gaze, lichide şi imputaţii solide, adsorbere, epuratoare gaze, schimbătoare de căldură;

• Silozuri metalice pentru depozite ciment;

• Grinzi metalice pentru habe industriale.

III. Dreptul societar

Capitalul social al întreprinderii. La finanţarea S. C. “MECANPETROL” S.A. –Găeşti, capitalul social a fost de 23 770 RON, împărţit în 46 154 acţiuni în valoare nominală de 0,5 RON fiecare şi vărsat în întregime la data constituirii societăţii.

Capitalul social subscris actual este fixat la suma de 1 990 830 RON, fiind împărţit în 796 332 acţiuni în valoare nominală de 2,5 RON şi este vărsat integral.

Acţionari persoane juridice. Singurul acţionar juridic al societăţii comerciale îl reprezintă “INTERNATIONAL LAZAR COMPANY” , de naţionalitate română şi cu sediul în com. Bascov, jud. Argeş, România.

Aportul la capital este de 1 601 395 RON, reprezentând 640 558 acţiuni în valoare de 2,5 RON şi având o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 80,561%. Acesta este acţionarul majoritar al S.C.MECANPETROL S.A. Găeşti.

Acţionari persoane fizice. Alţi acţionari, persoane fizice, au un aport la capital de 389 435 RON, reprezentând 155 774 acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 RON şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 19,561%.

Acţiunile. Acţiunile nominative ale societăţii vor cuprinde toate elementele prevăzute de lege şi vor purta timbrul sec al societăţii şi semnătura managerului, ca unic administrator.

Societatea va ţine evidenţa acţiunilor într-un registru numerotat, sigilat şi parafat de manager, registru care se păstreză la sediu societăţii.

Reducerea sau mărirea capitalului social. Capitalul social poate fi redus sau mărit pe baza hotărârii adunării generale extraordinare a acţionarilor, în condiţiile şi cu respectarea procedurii prevăzute de lege.

IV. Statutul firmei

Denumirea societăţii. Denumirea întreprinderii este Societatea Comercială “MECANPETROL” S.A. - Găeşti.

În toate actele, facturile, anunţurile, publicaţiile şi alte acte emanând de la societate, denumirea societăţii va fi precedată sau urmată de cuvintele “Societate pe Acţiuni” sau iniţialele “S.A.”, de capitalul social, numărul de înregistrare în Registrul Comerţului şi codul fiscal.

Forma juridică a societăţii. Societatea comercială “MECANPETROL” S.A. –Găeşti este persoană juridică română, având formă juridică de societate pe acţiuni. Aceasta îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi cu statutul său.

Sediul societăţii. Sediul societăţii este în România, localitatea Găeşti, şoseaua Bucureşti-Piteşti Km.70, judeţul Dâmboviţa. Sediul societăţii poate fi schimbat în altă localitate din România, pe baza hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor, potrivit legii.

Societatea poate avea sucursale, filiale, reprezentanţe, agenţii situate şi în alte localităţi din ţară şi din străinătate.

Durata societăţii. Durata societăţii este nelimitată, cu începere de la data înregistrării la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură – Dâmboviţa.

Preview document

Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 1
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 2
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 3
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 4
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 5
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 6
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 7
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 8
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 9
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 10
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 11
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 12
Modalități de creștere a productivității la o firmă - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Modalitati de Crestere a Productivitatii la o Firma.doc

Te-ar putea interesa și

Strategii de Pătrundere pe o Piață Internațională

Introducere Pătrunderea pe piaţa internaţională a devenit, în zilele noastre, un obiectiv important pentru întreprinderile din toată lumea....

Studiu de caz - modificarea strategiilor de transnaționalizare a întreprinderii la începutul secolului al XXI-lea

INTRODUCERE Tema prezentei teze de licenţă este: Modificarea strategiilor de transnaţionalizare a întreprinderii la începutul secolului al...

Politica concurenței în Uniunea Europeană

PARTEA I: I. Rolul politicii concurentei in procesul de realizare si consolidare a pietei unice interne Politica concurentei este una dintre...

Reproiectarea managerială în cadrul societății comerciale Socom Modă Societate Cooperatistă Buzău

Capitolul 1 Diagnosticarea societatii SOCOM MODA Societate Cooperatista I.Documentarea preliminara 1.Caracteristici tipologice ale firmei SOCOM...

Lipscani Beer Garden SRL

Introducere Societatea Lipscani Beer Garden este o societate cu răspundere limitată. Această alegere a fost făcută deoarece se potrivește...

Plan de Afaceri Chicken Land

A. DATA INTOCMIRII : 10.02.2007 B. DATE DE IDENTIFICARE A SOCIETATII 1.Numele firmei : SC CHICKEN LAND SRL 2.Sediul societatii :...

Studiu de caz - Caroli, o afacere bazată pe procesul de distribuție tradițional

Studiu de caz: CAROLI FOODS: afacere bazată pe procesul de distribuţie tradiţional Aderarea de la 1 ianuarie 2007 la Uniunea Europeană a...

Plan de Afaceri

Cap. I Prezentarea generala a firmei I.1 Date de identificare Firma « Publirom Advertising Agency » cu sediul in Iasi , Hotel Traian, cam 324,...

Ai nevoie de altceva?