Misiuni de revizuire

Extras din referat Cum descarc?

Scopul acestui Standard International privind Misiunile de Revizuire (ISRE) este de a stabilii standarde si de oferi indrumari referitoare la responsabilitatile profesionale practicianului cand acesta, care nu este auditor al entitatii ,accepta o misiune de revizuire a situatiilor financiare si cu privire la forma si continutul raportului pe care il emite practicianul asupra unei astfel de revizuiri . Un practician ,care este auditor al entitatii ,angajat sa efectueze o revizuire a situatiilor financiare interimare ,desfasoara o astfel de revizuire in conformitate cu ISRE 2410 ,'' Revizuirea situatiilor financiare interimare ,efectuata de un auditor independent al entitatii .'' 
Prezentul ISRE este destinat revizuirii situatiilor financiare. Totusi, acesta se aplica, adaptat conform situatiei date, si misiunilor de revizuire a unor alte informatii financiare istorice. Recomandarile prevazute in Standardele Internationale de Audit (ISA) pot fi utile practicianului in aplicarea prezentului ISRE
Obiectivul unei misiuni de revizuire 
Obiectivul unei revizuiri a situatiilor financiare este de a permite unui practician sa se pronunte daca , in cazul procedurilor care nu ofera toate probele necesare in cazul unui audit , a luat la cunostinta de vreun aspect care il determina sa creada ca situatiile financiare nu sunt intocmite ,sub toate aspectele semnificative , in conformitate cu cadrul general de raportare financiara aplicabil (asigurare negative).
Principiile generale ale unei misiuni de revizuire 
Practicianul trebuie sa se conformeze Codului Etic al Profesionistilor Contabili emis de Consiliul pentru Standarde Internationale de Etica pentru Contabili (Codul IESBA) .
Principiile etice care guverneaza responzabilitatile profesionale ale practicianului sunt :
-  Independenta;
-  Integritatea;
-  Obiectivitatea;
-  Competenta profesionala si atentia cuvenita ;
-  Confidentialitatea;
-  Comportamentul professional ;
-  Standardele tehnice .
Practicianul trebuie sa efectueze o revizuire in conformitate cu prezentul ISRE.
Practicianul trebuie sa planifice si sa efectueze revizuirea cu o atitudine de scepticism profesional ,recunoscand ca pot exista circumstante care sa aiba drept rezultat situatiile financiare denaturate semnificativ .
In scopul exprimarii unei asigurari negative in raportulde revizuire ,practicianul trebuie sa obtina suficiente probe de audit adecvate , in primul rand prin interogari si proceduri analitice , pentru a putea formula concluzii.
Domeniul de aplicare al unei revizuiri 
Prin ''domeniul de aplicare al unei revizuiri' se face referire la procedurile de revizuire considerate necesare in circumstantele date , pentru atingerea obiectivului revizuirii. Procedurile necesare desfasurarii unei revizuiri a situatiilor financiare ar trebui determinate de practician in functie de cerintele acestui ISRE ,al organismelor profesionale relevante ,de legislatie si reglementari, si ,dupa caz , de termini misiunii de revizuire si cerintele de raportare . 
Asigurare moderata
O misiune de revizuire furnizeaza un nivel moderat de asigurare conformcareia informatiile care fac obiectul revizuirii nu contin denaturari semnificative, aceasta situatie fiiind exprimata sub forma unei asigurari negative


Fisiere in arhiva (1):

  • Misiuni de revizuire.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!