Microeconomie

Extras din referat Cum descarc?

Capitolul I Globalizarea pe piețele financiare
Globalizarea reprezintă procesul prin care efectele unor evenimente majore din cadrul unor părți ale globului, se extind la nivelul altor părți sau chiar la nivelul întregului glob.
Din punct de vedere macroeconomic, acesta este privită ca un fenomen privind creșterea gradului de integrare economică a unui stat la nivel internațional.
Fenomenul de globalizare oferă o multitudine de oportunități pentru companii, astfel acestea dobândesc mai ușor acces la piețele aflate în expansiune, la sursele de finanțare și la resurse umane, materiale și tehnologice fiind privit ca un fenomen pozitiv, deoarece statele la nivelul cărora s-a observat existența acestui fenomen oferă o paletă largă de beneficii consumatorilor în general, aceștia dispunând astfel de o mai mare varietate de produse la prețuri competitive.
De exemplu, putem observa din informațiile prezentate în cadrul figurii 1.1 variația indicelui BET comparat cu indicele Dow Jones, respectiv faptul că există o relație de direct proporționalitate între cei doi indici. Aceștia prezintă aproximativ aceeași variație, cu mici diferențe, respectiv în momentul în care s-a observat o descreștere a indicelui Dow Jones pe piața bursieră, aceasta s-a reflectat și asupra indicelui BET.
Figura 1.1. Comparație între indicii bursieri, BET și Dow Jones
Astfel, se poate afirma că procesul de globalizare, prin faptul că deschide piețele mondiale și permite inserția tuturor companiilor, conduce la o serie de similitudini între diferitele piețe ale lumii.
Spre exemplificare, se prezintă situația companiei americane Facebook, ale cărei acțiuni cotate la bursă prezintă un ușor declin, fapt observat în data de 6 martie 2015 atât pe bursa de pe Wall Street, cât pe Bursa de Valori București, atunci când acțiunile companiei au scăzut cu 1,48% pe Wall Street respectiv 1,61% pe BVB (Sursa: http://quotes.wsj.com/FB și http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=FB).


Fisiere in arhiva (1):

  • Microeconomie.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!