Microeconomia

Extras din referat Cum descarc?

Doctrina mercantilista (sec. XVII)
Faptul ca prima teorie economica se refera la schimbul de marfuri si la importanta acestuia, se explica prin aceea ca fenomenul comertului era un fenomen vizibil, de suprafata, care putea fi analizat. Mercantilistii vedeau izvorul bogatiei in comert, iar prosperitatea comertului ca o garantie a intaririi puterii statului. Totodata, teoria mercantilista evidentiaza importanta aurului si a monedelor ca simboluri ale bogatiei, ceea ce a dus la aparitia primei teorii despre bani.
Doctrina fiziocrata (sec. XVIII)
Arata ca sursa bogatiei nu este aurul obtinut din comert, ci productia de bunuri pe care ei o reduceau la agricultura, considerand agricultura singura activitate care putea crea un produs net. Fiziocratii au avansat si ideea unei ordini naturale, respectiv necesitatea descoperirii legilor dupa care functioneaza societatea.
Teoria economica clasica
Principali reprezentanti: Adam Smith, David Ricardo
Ideile principale ale teoriei clasice sunt cele ale valorii care reprezinta munca concretizata in marfa, asociate cu ideile liberalismului economic.
Din teoria clasica s-au desprins doua teorii: marxista si marginalista
Teoria marxista. A reusit sa explice o serie de notiuni economice importante, cum ar fi valoare, profit, capital, social, crize economice etc. A lansat pentru prima data analiza macroeconomiei.
Teoria marginalista. Vedea originea valorii nu in munca, ci in om, respectiv in dorintele si nevoile omului. De asemenea, teoria marginalista a facut o analiza a mecanismului economiei de piata, impunand conceptul de concurenta pura.
Teoriile marginaliste (sec. XIX)
Necesitatile oamenilor erau inlocuite de notiunea de optiuni ale oamenilor.
Teoria economica contemporana


Fisiere in arhiva (1):

  • Microeconomia.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!