Micro și Macroeconomie - Asema?na?ri și Deosebiri

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Din antichitate si din evul mediu au inceput sa apara cugetari asupra schimburilor comerciale, in operele anumitor filosofi, teologi, profesori de drept si de finante. Construirea teoriilor economice in urma discutiilor academice si reflectiilor economice actuale asupra comertului in sensul actual au avut loc in acea perioada doar foarte rar.

Economia este studierea felului in care societatile aleg destinatia resurselor productive limitate si cu mai multe posibilitati de utilizare, spre a produce marfuri diferite si a le distribui in rindul unor grupuri diferite.

Capitolul I. Asemanarile si deosebirile dintre Micro si Macroeconomie

1.1. Esenta si asemanarile dintre Micro si Macroeconomie

Microeconomie - acel nivel de agregare a (activitatilor) agentilor economici la care decizia economica precum si influentele ecesteia se iau si se exercita la nivel individ (persoana fizica, gospodarie, firma). Deciziile microeconomice mai sun numite si deciziile individuale.

Macroeconomie - acel nivel de agregare a (activitatilor) agentilor economici la care decizia economica se ia si isi exercita influentele la nivelul ansamblului economie nationale. Deciziile microeconomice mai sun numite si deciziile guvernamentale

Intre micro si macroeconomie exista o legatura foarte stransa, granita dintre ele nefiind clara. Intre ele exista chiar o interdependenta determinata de faptul ca, in fond, cele doua domenii ale stiintei economice se ocupa de acelasi obiect de studiu. Totusi, cel putin din punct de vedere teoretic, macroeconomia priveste economia ca pe un tot, iar interesul sau se detaseaza, se axeaza asupra unor probleme ca productie totala, venit si consum total, circulatie monetara, somaj, deci se muta de la consumul individual la consumul de ansamblu al tuturor gospodariilor, de la productia unei intreprinderi la productia nationala.

De exemplu, in timp ce cheltuielile de consum ale unei gospodarii sunt

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Micro si Macroeconomie - Asemanari si Deosebiri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 504 cuvinte
Nr caractere:
7 945 caractere
Marime:
16.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, studii economice
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!