Metodologia de executare a controlului financiar

Extras din referat Cum descarc?

Definitia activitatii de Control FinanciarExpresia latina "contra rolus" - verificarea unei stari dupa actul acesteia, actiune incredintata unei persoane specializate.
Controlul financiar asigura buna functionare a activitatii economice, actioneaza sistematic in vederea prevenirii abaterilor si deficientelor, cresterii eficientei, apararea patrimoniului, cunoasterea modului de respectare a legalitatii cu caracter economic si financiar, stabilirii raspunderii pentru pagube sau nerespectarea disciplinei de gestiune.
Functiile controlului financiar
Functia de evaluare are in vedere acte si operatiuni de apreciere si estimare a situatiilor existente la un moment dat,a rezultatelor obtinute la sfarsitul unei perioade,a modului de desfasurare a activitatii,in conditii de normalitate,legalitate si eficienta.
Functia de prevenire consta in special in efectul de preintampinare a abaterilor de la prevederile legale sau de la normele prin care a fost reglementata activitatea unei activitati economice.
Functia de documentare asigura cunoasterea cantitativa si calitativa a problemelor care fac obiectul dezvoltarii economico-financiare.
Functia recuperatorie consta in actiunea de descoperire si recuperare a pagubei si luarea de masuri fata de cei vinovati.Masurile de recuperare se iau fie direct,de catre organele de control,fie la propunerea acestora,de catre organul ierarhic superior sau de catre justitie
Functia pedagogica-prin aceasta functie,controlul ajuta la ridicarea nivelului de pregatire a specialistilor din economie,pentru rezolvarea in conditii cat mai bune a sarcinilor ce le revin.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metodologia de executare a controlului financiar.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!