Mesajul lui Jean Claude Juncker

Extras din referat Cum descarc?

Abstract
Scopul acestei lucrari si anume ,,Care este mesajul lui Jean-Claude Juncker catre cei care aspira la zona euro? Exista alt plan?" este analiza mesajului presedintelui Comisiei Europene care face referire la uniunea economica si monetara. Analiza vizeaza realizarea unui eseu pe tematica mesajului lui Jean-Claude Juncker. In urma analizei efectuate am observat ca Jean Claude Juncker este de parere ca tarile Uniunii Europene vor fi mai unite daca acestea adera la euro ca moneda comuna in schimb exista si divergente care sunt exprimate in eseu. 
Introducere
Planul presedintelui Comisiei Europene, de constituire a unei Uniuni.Europene cu diferite grade de integrare, are rolul consolidarii unitatii.,creand si alte modalitati de cooperare, fiind un semnal care priveste nemultumirea fata de tarile vestice.
Observand ca un obstacol in.calea aprofundarii integrarii in zona euro.este reprezentat de modalitatile diferite propuse de Franta si Germania, oficialul UE a argumentat ca abordarea.gradelor diferite de integrare pare a fi o incercare de sanctionare.a tarilor post-comuniste.
Jean-Claude Juncker, s-a declarat favorabil, unei Uniuni Europene cu structuri diferite de integrare, in functie de intentiile.si capacitatile fiecarui stat membru, precizand ca va elabora curand un plan concret. "Mai vrem sa avansam impreuna in formatul de 28 de tari membre? Ori ar trebui ca cei care vor sa avanseze mai rapid sa o poata face fara a-i deranja pe altii, creand o constructie mai structurata, deschisa tuturor!?". ,,A venit momentul in care nu ne mai imaginam ca am putea face toti aceleasi lucruri impreuna", a admis Jean-Claude.Juncker in cursul conferintei pe tema "Europa: o viziune a.viitorului". "Voi face propuneri in acest sens zilele urmatoare", a adaugat Juncker, in contextul in care Comisia Europeana trebuie sa publice o "Carte alba" inaintea.summitului programat pe 25 martie la Roma.pentru marcarea a 60 de ani de la semnarea.Tratatului constitutiv al UE. Summitul ar urma sa se desfasoare fara Marea.Britanie, care a decis sa paraseasca.Uniunea Europeana.
Jean-Claude Juncker este de parere ca toate statele membre Uniunii Europene trebuie sa adere la euro, ca moneda comuna.
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker, nascut la data de 9 decembrie 1954 in Luxemburg, este un politician crestin-democrat si prim-ministru al Luxemburgului intre 20 ianuarieb 1996 si 4 decembrie 2013. La data terminarii mandatului, acesta era premierul european cel mai vechi in functie.
In cadrul Uniunii Europene a fost pana in anul 2013 presedintele Euro-Grupului. Jean-Claude Juncker a fost si ministru de finate luxemburghez intre anii 1989-1995. In iulie 2013, Juncker si-a anuntat demisia din functia de prim-ministru, ca urmare a unui scandal politic.
In data de 15 iulie 2014 a fost ales in functia de presedinte al Comisiei Europene de catre Parlamentul European. Din cele 729 de voturi explimate, acesta a obtinut 422, pragul necesar alegerii fiind de 376 de voturi. Juncker si-a inceput mandatul la data de 1 noiembrie 2014, ca succesor al lui Jose Manuel Barroso.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mesajul lui Jean Claude Juncker.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Basano, C., Dardac, N., Management bancar, Editura Economica, Bucuresti, 2002.
2. Ghiorghi Prisacaru, Politici comune ale Uniunii Europene, Editura Universitara, Bucuresti, 2011.
3. Ovidiu Folcut, Dumitru Miron, Economia integrarii europene, Editura Universitara, Busuresti, 2008.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!