Mediul de Afaceri din 2007

Extras din referat Cum descarc?

WASHINGTON, DC, 6 septembrie 2006 - Afacerile la nivel mondial au devenit mai accesibile de facut din 2005/06, potrivit unui nou raport emis de catre Banca Mondiala si Corporatia Financiara Internationala (IFC). Doua sute treisprezece reforme de reglementare, in economiile 112 a tari, au redus timpul si costul pentru intreprinderi pentru a se conforma cu cerintele legale si administrative. 
Mediul de afaceri 2007 : Primii zece reformatori in care se desfasoara cu usurinta afacerile internationale sunt Georgia, Romania, Mexic, China, Peru, Franta, Croatia, Guatemala, Ghana si Tanzania. Clasamentul privind alte treisprezece economii care au avut trei sau mai multe reforme este : Armenia, Australia, Bulgaria, Republica Ceha, El Salvador, India, Israel, Letonia, Lituania, Maroc, Nicaragua, Nigeria si Rwanda. Reformatorii reglementarilor simplificate de afaceri au usurat povara fiscala dar a si redus costurile de exportatori si importatori.
Topul celor treizeci economii din lume : Singapore, Noua Zeelanda, Statele Unite, Canada, Hong Kong / China, Marea Britanie, Danemarca, Australia, Norvegia, Irlanda, Japonia, Islanda, Suedia, Finlanda, Elvetia, Lituania, Estonia, Thailanda, Puerto Rico, Belgia, Germania, Olanda, Coreea, Letonia, Malaezia, Israel, Chile, Africa de Sud si Austria.
"Raportul subliniaza faptul ca in cele mai multe dintre economii costurile de reglementare a afacerilor sunt atat de prohibitive incat cea mai mare parte din antreprenori sunt obligati sa opereze in afara economiei formale", a declarat Paul Wolfowitz, presedintele Grupului Bancii Mondiale. 
Mediul de afaceri permite politici pentru a compararea performantei de reglementare cu alte tari, invatarea celor mai bune practici la nivel global, si sa ierarhizarea de reforme. "Mediul de afaceri care se actualizeaza anual a avut deja un impact. Analiza a cunoscut cel putin 48 de reformele din intreaga lume. ", a declarat Caralee McLiesh, un autor al raportului.
Georgia a fost reformator de top in 2005/06, prin imbunatatirea a 6 domenii din 10 din mediul de afaceri. Aceasta a redus capitalul minim necesar pentru a incepe o afacere, a accelerat acordarea licentelor vamale precum si a procedurilor judiciare si a facut reglementarea muncii mai flexibila. Inregistrarile de afaceri au crescut cu 55% intre 2005 si 2006, iar somajul a scazut cu 2 puncte procentuale. China si tarile est-europene au fost, de asemenea, active in adoptarea reformelor. China a crescut protectia investitorilor si a redus birocratia in tranzactiille comerciale peste hotare. De asemenea, a instituit un registru de informatii pentru creditele de consum. Dorinta de a adera la Uniunea Europeana a inspirat reformatorii din Bulgaria, Croatia, si Romania. Reformele au eliminat o cerinta de a obtine acordul guvernamental, in vederea transferului de proprietate. Burkina Faso reduse procedurile pentru incepere a unei afaceri. Madagascar a redus minime de capital pentru start-up-uri de la 10 milioane de franci la 2 milioane de euro. Romania a introdus date electronice InterExchange. 
Mediu de afaceri : Africa 
A face afaceri a devenit mai usor in Africa, in perioada 2005-2006, potrivit unui nou raport de catre Banca Mondiala si Corporatia Financiara Internationala (IFC). Pentru prima data, Africa a trecut in primele trei regiuni de reformare dupa Europa de Est si tarile OCDE. Patruzeci si cinci de reforme de reglementare au redus timpul si costul pentru intreprinderi pentru a se conforma cu cerintele legale si administrative. Doua treimi dintre tarile africane au facut cel putin o reforma. 
Mediul de afaceri 2007: Primii zece reformatori sunt : Georgia, Romania, Mexic, China, Peru, Franta, Croatia, Guatemala, Ghana si Tanzania. Reformatorii reglementarilor simplificate de afaceri au consolidat drepturile proprietatii, au usurat povara fiscala, au crescut accesul la credit si au redus costurile de la exportatori si importatori. 
Ghana este unul dintre reformatorii de top din Africa care a modificat politicile comerciale, fiscale si de administrare a proprietatii. Timpul vamuirii a scazut de la sapte zile la trei zile pentru importuri si de la patru zile la doua zile pentru exporturi. Ghana, de asemenea, a redus rata de impozit pe profit si taxa de reconstructie pentru intreprinderi de la 35.6 la suta la 32.3 la suta. Acesta a scazut taxa de timbru de la transferurile de proprietate de la 2 la suta la 0,5 la suta din valoarea proprietatii.
Alte reforme notabile in regiune:
o Tanzania a zecea tara clasata la nivel mondial de reformare a redus costurile de inregistrare de noi afaceri cu 40 la suta, printr-o reducere a cerintelor de licentiere. Acesta a introdus un nou sistem electronic de vamuire. Vamuirea a scazut de la 51 la 39 de zile pentru importuri si de la 30 la 24 de zile pentru exporturi. Tanzania reduce taxele asociate cu transferul de proprietate cu 3 la suta si a revizuit legea pentru a proteja mai bine micii investitori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Mediul de Afaceri din 2007.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!