Marfa chinezească în România

Extras din referat

Criteri De ani buni, chinezii au incercat sa faca averi in strainatate, punand bazele asa-numitelor orasele chinezesti, cu propriile lor restaurante si magazine.
a proprietate intelectuala este ignorata. In cele doua tari exista o adevarata industrie a marfurilor contrafacute, care poarta etichetele unor firme consacrate. Cele mai multe marfuri contrafacute patrund prin portul Constanta (lider absolut cu peste 50% din ,,piata") si prin vamile din Bucuresti.
Codul vamal al Uniunii Europene pare sa ingroape industria textila din Romania, prin faptul ca, intre China si Uniune, exista un acord de liber-schimb, chiar pe partea textila, domeniu in care producatorii autohtoni au fost siliti in ultimii ani sa faca fata unei concurente neloiale de multe ori cu complicitatea statului. Producatorii locali sustin ca statul roman a fost partas la un caz grav de evaziune fiscala, prin intermediul produselor textile din China, tolerandu-l. Aveau, ca exemplu, impus un plafon, sa zicem de un miliard de lei, dar ei introduc in Romania marfa cu o valoare de zece ori mai mare, adica de 10 miliarde de lei. Puneau o geaca la un pret de 1 euro la valoarea in vama, la ciorapi 0,3 centi si asa baga marfa in Romania de o valoare foarte mare, dar valoarea in vama ramane.
Comisarii bihoreni au efectuat mai multe controale in magazinele chinezesti din Oradea si din Bihor, unde au gasit nereguli la documentele de provenienta ale produselor comercializate. A fost confiscata marfa si au fost aplicate amenzi. Dar Imediat ce marfa a fost  confiscat de la o firma, chinezii infiinteau alta si deschideau un nou magazin
Argumente PRO:
Intocmire Meniu


Fisiere in arhiva (1):

  • Marfa Chinezeasca in Romania.doc

Imagini din acest referat

Bibliografie

Wall street  - http://www.wall-street.ro/articol/Economie/9311/Invazie-de-marfuri-chinezesti-contrafacute.html
Ziarul Realitateabihoreana - http://www.realitateabihoreana.ro/content.php?c=articole&id_categorie=4&articol_id=537&article=avalansa+de+marfuri+si+magazine+chinezesti


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!