Marfa chinezească în România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Criteri De ani buni, chinezii au incercat sa faca averi in strainatate, punand bazele asa-numitelor orasele chinezesti, cu propriile lor restaurante si magazine.

a proprietate intelectuala este ignorata. In cele doua tari exista o adevarata industrie a marfurilor contrafacute, care poarta etichetele unor firme consacrate. Cele mai multe marfuri contrafacute patrund prin portul Constanta (lider absolut cu peste 50% din ,,piata") si prin vamile din Bucuresti.

Codul vamal al Uniunii Europene pare sa ingroape industria textila din Romania, prin faptul ca, intre China si Uniune, exista un acord de liber-schimb, chiar pe partea textila, domeniu in care producatorii autohtoni au fost siliti in ultimii ani sa faca fata unei concurente neloiale de multe ori cu complicitatea statului. Producatorii locali sustin ca statul roman a fost partas la un caz grav de evaziune fiscala, prin intermediul produselor textile din China, tolerandu-l. Aveau, ca exemplu, impus un plafon, sa zicem de un miliard de lei, dar ei introduc in Romania marfa cu o valoare de zece ori mai mare, adica de 10 miliarde de lei. Puneau o geaca la un pret de 1 euro la valoarea in vama, la ciorapi 0,3 centi si asa baga marfa in Romania de o valoare foarte mare, dar valoarea in vama ramane.

Comisarii bihoreni au efectuat mai multe controale in magazinele chinezesti din Oradea si din Bihor, unde au gasit nereguli la documentele de provenienta ale produselor comercializate. A fost confiscata marfa si au fost aplicate amenzi. Dar Imediat ce marfa a fost confiscat de la o firma, chinezii infiinteau alta si deschideau un nou magazin

Argumente PRO:

Intocmire Meniu

Bibliografie:

Wall street - http://www.wall-street.ro/articol/Economie/9311/Invazie-de-marfuri-chinezesti-contrafacute.html

Ziarul Realitateabihoreana - http://www.realitateabihoreana.ro/content.php?c=articole&id_categorie=4&articol_id=537&article=avalansa+de+marfuri+si+magazine+chinezesti

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marfa Chinezeasca in Romania.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
564 cuvinte
Nr caractere:
3 183 caractere
Marime:
8.86KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
magazine chinezesti, marfa, piata
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
An de studiu:
I
Profesorului:
Daniela Diaconescu
Sus!