Marea Britanie

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Marea Britanie este parte componenta a Europei. Cu o suprafata de 242.514 km patrati asezarea geografica a acesteia este in insulele Britanice (Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord). Insulele Hebride, Orkney, Shetland, Isle of Wight, Anglesey si Isles of Scilly depind administrativ de Marea Britanie.

Clima Marii Britanii este una temperata, fara diferente mari intre temperaturile extreme.

Temperatura maxima: cca. 32 grade Celsius; temperatura minima: cca. -10 grade Celsius.

Precipitatii - frecvente (peste 1600 mm), indeosebi in perioada septembrie - ianuarie. O astfel de clima este foarte prielnica pentru cei 59,554 milioane locuitori. Concentratia cea mai mare a populatiei este in jurul Londrei(capitala Marii Britanii), precum si in zonele de Sud, Sud-Est, West Yorkshire, Manchester, West Medlands. Aceste orase pe langa altele ca: Cardiff, Edinburgh, Glasgow, Birmingham, Liverpool reprezinta cele mai importante orase ale Marii Britanii.

Limba oficiala in Marea Britanie este limba engleza. Cea mai mare parte a populatiei este de religie crestina. Religia oficiala a statului este protestantismul anglican.

Forma de guvernamant a Marii Britanii este monarhie constitutionala ereditara. Regina Elisabeta a II-a este suveranul Regatului Unit, al Teritoriilor dependente si a inca 14 state din Commonwealth.

Legislativul britanic este bi-cameral, cuprinzand Camera Lorzilor si Camera Comunelor. Puterea executiva este exercitata de catre Guvern, constituit de partidul castigator al alegerilor generale. In prezent, sistemul politic se bazeaza pe trei partide principale: Partidul Laburist (aflat la putere din 1997), Partidul Conservator si Partidul Liberal- Democrat.

Bibliografie:

www.ziare.com

www.financiarul.ro

www.cia.gov

www.europa.eu;

www.bloomberg.com/apps/news;

www.londra.mae.ro;

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marea Britanie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 722 cuvinte
Nr caractere:
25 590 caractere
Marime:
813.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
marea britanie, europa
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!