Managementul calității

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.1 CADRUL INSTITUTIONAL

Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa, "CFR Marfa"-SA a fost infiintata la data de 1 Octombrie 1998, dupa reorganizarea prin diviziune a Societatii Nationale a Cailor Ferate Romane si avand statut de societate comerciala pe actiuni.

1.2 CADRUL JURIDIC

S.N.T.F.M. "CFR Marfa" S.A. este o societate, persoana juridica romana, care desfasoara activitati de interes public national, in scopul realizarii transportului feroviar public de marfa, avand ca obiect principal de activitate efectuarea transportului de marfuri in trafic intern si international. Astfel:

- utilizeaza infrastructura feroviara publica sau privata, pusa la dispozitie de catre Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" - S.A., in conditiile legii;

- este proprietarul patrimoniului, poseda autonomie in administrarea bunurilor sale si beneficiaza de rezultatele activitatii sale.

S.N.T.F.M. "CFR Marfa" S.A. este condusa de Adunarea Generala a Actionarilor care decide asupra politicii economice a societatii si asupra activitatii ei. Imputernicitii mandatati sa reprezinte interesele capitalului social de stat in Adunarea Generala a Actionarilor sunt in numar de cinci, dintre care unul este specialist din Ministerul Finantelor Publice, acestia fiind numiti si revocati prin ordin al minstrului transporturilor.

S.N.T.F.M. "CFR Marfa" S.A. este administrata de 11 administratori care constituie Consiliul de Administratie, dintre care unul este specialist din Ministerul Finantelor Publice. Conducerea S.N.T.F.M. "CFR Marfa" S.A. este asigurata de Directorul General care este si Presedintele Consiliului de Administratie. Pina la finalizarea procesului de privatizare, reprezentantii statului in Consiliul de Administratie si Presedintele Consiliului de Administratie sunt numiti prin ordin al ministrului transporturilor.

1.2.BAZA LEGALA PTR CFR MARFA SA

Actele normative care reglementeaza organizarea si functionarea S.N.T.F.M. "CFR Marfa" S.A sunt

- HG nr. 582/1998 privind infiintarea S.N.T.F.M. "CFR Marfa" S.A prin reorganizarea SNCFR

- OUG nr. 12/1998 privind transportul pe caile ferate romane si

- reorganizarea SNCFR

1.3 BAZA MATERIALA

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul calitatii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 612 cuvinte
Nr caractere:
9 287 caractere
Marime:
16.80KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
informare, caliate, reglementari
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!