Management Strategic Petrom

Extras din referat Cum descarc?

Petrom este cea mai mare companie petroliera din Romania, cu cifra de afaceri de 4,552 mil. Euro, iar EBITDA a fost de 969 mil. Euro in 2008 si cu circa 33.311 de angajati. La sfarsitul anului 2004, compania a parcurs poate cea mai importanta etapa a existentei sale de la infiintarea in 1997 si anume finalizarea procesului de privatizare, prin achizitia pachetului majoritar de actiuni de catre OMV, unul dintre cele mai mari grupuri petroliere europene. Incepand cu anul 2005, Petrom a demarat un proces amplu de restructurare dar si de investitii menite sa imbunatateasca procesele de productie si de rafinare dar si serviciile oferite prin reteaua downstream. Ca parte a grupului OMV, Petrom va putea deveni un jucator important pe piata produselor petroliere din Romania si din Europa Centrala si de Est, la cele mai inalte standarde de calitate.
Compania a avut o evolutie spectaculoasa dupa privatizarea din 2004.
In 2008, cifra de afaceri totala in activitatea complementara a inregistrat o crestere semnificativa, de 45% fata de anul anterior (318 mil lei in 2007), datorita optimizarii portofoliului si procesului de achizitie.
Petrom este unicul producator de titei si asigura jumatate din productia de gaze din Romania. Ca urmare a intensificarii activitatii de foraj si a eforturilor de modernizare, nivelul productiei de titei a fost mentinut cu succes in 2008. Productia totala de titei si gaze a fost de 188.476 bep/zi. La sfarsitul lunii decembrie 2008, rezervele dovedite totale insumau 843 mil. bep. Petrom este lider in Romania in rafinare si marketing, dispunand de o capacitate instalata in cele doua rafinarii ale sale, Petrobrazi si Arpechim, de 8 mil. t/an si operand, impreuna cu companiile afiliate, 550 de statii de distributie in Romania si alte 269 de statii in tarile vecine. Suntem, de asemenea, furnizorul principal de combustibili pentru aviatie si cel mai important jucator de pe piata locala de GPL. Petrom este un jucator puternic pe piata romaneasca a gazelor, acoperind toate segmentele acestei piete. In vederea sporirii valorii gazelor naturale, conducerea companiei a hotarat extinderea pe viitor a lantului valoric prin dezvoltarea propriei activitati de energie electrica. Divizia de Gaze si Energie include si produsele chimice - combinatul Doljchim este o unitate reprezentativa a industriei chimice din Romania, cu o pondere importanta in productia de ingrasaminte si metanol, atat pentru piata interna, cat si pentru export.
REALIZARI IN 2008
Petrom, membru al Grupului OMV, este cel mai mare producator de titei si gaze din Sud-Estul Europei. Activitatile principale ale companiei sunt: Explorare si Productie, Rafinare si Marketing si Gaze si Energie. Productia totala de titiei si gaze a fost de 188.476 bep/zi, iar rezervele dovedite la sfarsitul lunii decembrie 2008 erau de aproximativ 843 mil. bep. Petrom dispune de o capacitate maxima de rafinare de 8 mil. t/an si opereaza, impreuna cu companiile afiliate, 550 statii de distributie in Romania si alte 269 in tarile invecinate.
In pofida dificultatilor din anul 2008, Petrom a inregistrat realizari semnficative in toate segmentele de activitate. In 2008 Petrom a continuat eforturile de modernizare, pe baza programelor de restructurare si investitii in toate segmentele de activitate.
Petrom a inregistrat progrese semnificative in Explorare si Productie, unde nivelul productiei de titei a fost mentinut cu succes. A reusit sa extinda semnificativ activitatea de explorare si a finalizat cu succes programul de modernizare a sondelor, cu un numar total de 5.049 sonde finalizate pana la sfarsitul anului 2008. Aceste aspecte au avut un impact pozitiv asupra nivelului costurilor de productie, a volumelor de productie si a nivelului de siguranta a operatiilor.
In 2008, a integrat cu succes activitatea de servicii a Petromservice, care sprijina obiectivele strategice privind stabilizarea productiei de titei si gaze, precum si reducerea costurilor de productie. Pentru integrarea serviciilor petroliere nou achizitionate, o noua divizie a fost infiintata in cadrul Petrom, in luna februarie 2008 - Servicii de Explorare si Productie (EPS).
In Rafinare Petrom a realizat imbunatatiri semnificative in privinta eficientei energetice pe parcursul anului 2008 si a reusit, de asemenea, sa dezvolte capabilitatile necesare producerii de combustibili la standardele UE. A continuat lucrarile de constructie la instalatia de hidrofinare benzina, in valoare de 90 mil EUR, din Petrobrazi, proiect ce va permite producerea de benzina Euro V.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Strategic Petrom.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!