Management International Curs 1 Managementul International Conotatii Conceptuale

Extras din referat Cum descarc?

In ultimele 4-5 decenii (practic, dupa cel de-al doilea Razboi Mondial) a avut loc o puternica dezvoltare si diversificare a afacerilor economice internationale, care a determinat adancirea interdependentelor economice internationale.
Aceasta crestere se desfasoara sub incidenta revolutiei tehnico-stiintifice contemporane (amplului progres stiintifico-tehnic), cat si sub incidenta unor factori socio-economici. Relatiile internationale au dobandit un rol important in realizarea progresului economico-social al tarilor lumii: Desi factorii economici interni ai fiecarei tari raman prioritari, performantele economiilor nationale sunt conditionate, din ce in ce mai mult, de participarea lor la circuitul economic mondial (afacerile internationale). Adancirea interdependentelor economice internationale este atestata de ritmurile inalte de dezvoltare ale comertului mondial.
In perioada 1951-1995, volumul comertului mondial a crescut, pe ansamblu, cu un ritm mediu anual de 10%, fata de numai 1% in perioada interbelica si de 5%-6% in perioada de la sfarsitul secolului 19. Diversificarea considerabila a componentelor si fluxurilor relatiilor economice internationale.
Astfel, relatiile economice internationale cunosc numeroase forme de realizare care se intrepatrund, desi au o existenta de sine statatoare. Componentele acestora sunt: comertul international cu marfuri tangibile; comertul international cu servicii (comertul invizibil), cu servicii bancare, de transport, turism international, transporturi internationale, servicii de natura tehnica si tehnologica; circulatia internationala de capital si alte relatii financiar-monetare: investitii directe, credite externe, investitii de portofoliu (cumparari de hartii dre valoare actiuni si obligatiuni); cooperarea economica internationala.
Aceste forme sunt in continua diversificare, rafinare, slefuire, realizare si sunt din ce in ce mai sofisticate.
Diversificarea afacerilor internationale - are loc nu numai in ce priveste obiectul acestei diversificari a componentelor si fluxurilor relatiilor economice internationale, dar si in privinta mijloacelor si tehnicilor de realizare.
O serie de tehnici mai vechi (licitatii, burse internationale, operatiuni de reexport, comertul in contrapartida) s-au dezvoltat, s-au modernizat, semanand foarte putin cu cele existente acum 40-50 ani.
Pe langa formele mai vechi, au aparut forme mai noi: consulting; transfer de tehnologii; operatiuni de leasing, switch, franchising; cooperarea internationala in productie.
Internationalizarea afacerilor - extinderea ariei geografice in care se realizeaza afacerile internationale, cresterea numarului de tari si de firme in care se realizeaza aceste afaceri.
Acest proces a fost destul de indelungat si anevoios si s-a realizat pe mai multe cai: deschiderea drumului mirodeniilor (drumul cu Orientul Indepartat); calea exporturilor de materii prime din mine si din ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Management International Curs 1 Managementul International Conotatii Conceptuale
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!