Management Industrial

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS:
Capitolul 1.Formularea unei idei de afacere (identificarea unui domeniu insu-ficient acoperit pe piata, propunerea unui produs/serviciu adecvat, identificarea potentialilor clienti) .2
Capitolul2Schitarea unei strategii de dezvoltare a afacerii pe etape (identificarea pietei initiale, fixarea unor etape de dezvoltare ulterioara) . .2
Capitolul3 Pozitionarea firmei in mediul de afaceri din Romania (identificarea concurentei existente, furnizorilor/beneficiarilor potentiali) 3
Capitolul4 Investigarea formalitatilor de infiintare a firmei conform legii (pasii necesari, actele si autorizatiile necesare, durate, costuri) .5
Capitolul5 Stabilirea unui sediu si a mediului inconjurator firmei (alegerea fizica a unui sediu, identificarea concurentei si a furnizorilor/beneficiarilor potentiali din zona) 17
Capitolul6 Elaborarea structurii organizatorice si manageriale a firmei la inceput si dupa un an de functionare (cu ce personal porneste firma la drum, ce atributii si ce competente au angajatii, ce plan de dezvoltare a resurselor umane exista) 18
Capitolul7 Stabilirea capitalului fix necesar firmei la inceput si dupa un an de functionare (aparatura, utilaje, mijloace de transport, mobilier, calculatoare, etc., de unde se achizitioneaza si la ce preturi) .23
Capitolul8 Elaborarea unui buget de venituri si cheltuieli pentru primul an de functionare (principalele cheltuieli si incasari estimate, surse proprii si atrase de finantare) 25
Capitolul9 Propunerea unei strategii de piata a firmei (cum se face cunoscuta pe piata, caror clienti li se adreseaza, cum se culege feed-back de la clienti, ce slogan de piata se utilizeaza) .27
Capitolul10 Elaborarea rezumatului unui plan de afaceri in vederea obtinerii unei finantari externe pentru firma (program de finantare, banca, societate de investitii, etc.) .28
Bibliografie 29


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1 Formularea unei idei de afacere
In urma analizei ofertei, pe piata romaneasca, de servicii in domeniul auto, si anume a celor legate de reconditionarea si repararea autovehiculelor avariate, intentionez infiintarea unei firme care sa acopere insuficienta pe piata a acestor servicii in orasul Ploiesti.
Avand in vedere ca in Romania posibilitatea achizitionarii unui autoturism nou este inca scazuta, firma S.C. GSERV S.R.L. se va adresa in primul rand oamenilor ce doresc sa-si repare autoturismul cu un efort financiar relativ scazut in comparatie cu acela de a apela la service-ul autorizat pentru marca autoturismului pe care il detine, dar si acelora care nu vor sa piarda banii investiti intr-o masina dupa ce aceasta a fost lovita foarte rau. Alti clienti posibili vor fi cei ce se ocupa cu vanzarea de masini second-hand, acestia urmand sa achizitioneze autovehiculele reparate si cumparate de firma S.C. GSERV S.R.L. de la vechii proprietari precum si din occident.
Capitolul 2 Schitarea unei strategii de dezvoltare a afacerii pe etape
Asa cum am mentionat mai sus initial firma se va adresa persoanelor fizice ce detin un autoturism din gama alaturata:
Volkswagen 
Skoda Octavia
Peugeot 206 , 307 ,
Bmw serie 3, 5, 7 
si pentru ceilalti posesori de autovehicule oferid serviciile de reparatii componente de caroserie si vopsitorie , urmand ca in viitor dupa ce firma va capata o imagine in mediul din care face parte si dupa ce va fi cunoscuta mai mult pe piata se va putea trece la urmatorul pas in vederea dezvoltarii acesteia si anume la posibilitatea indreptarii de caroserii avariate si pentru alte modele precum si contracte de importare a autovehiculelor avariate din occident si revanzarea pe piata romaneasca prin dealeri. 
Firma, in urma profitului pe care il va obtine isi va infiinta o pagina de internet pentru a putea fi cunoscuta si in tara, va participa la targuri pentru a-si face publicitate, pentru contacte cu viitori clienti din tara si din strainatate.
Pentru publicitate firma va incheia contracte cu magazine de piese auto si vopseluri, unde se vor imparti pliante, se vor trimite e-mail-uri publicitare celor care vor accesa situl. In orasul Ploiesti vor aparea si cateva anunturi in presa ce promoveaza vanzarea si cumpararea de autoturisme si piese de schimb pentru acestea.
CAPITOLUL 3 Pozitionarea firmei in mediul de afaceri din Romania
Firma va fi constituita ca Societate cu Raspundere Limitata (S.R.L), societate ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul social, asociatii fiind obligati numai la plata partilor sociale.
Pe piata din Ploiesti exista putine firme de acest gen, plus ca nici una dintre ele nu detine tehnologia necesara, astfel ca problema concurentei se poate rezolva foarte usor in urma analizei serviciilor si preturilor prezentate de acestia si imbunatatirea in permanenta a serviciilor si alinierea preturilor firmei S.C. GSERV S.R.L. la cele ale concurentei.
Firma S.C. GSERV S.R.L. va colabora cu furnizori importanti din Romania si cu partenerul din Franta, pentru a putea oferi clientilor garantia unui serviciu de calitate.
Astfel, firma va achizitiona de la firma de renume international STANDOX vopsele de calitate superioara si echipamente pentru vopsire ce sunt necesare in desfasurarea unei astfel de activitati.
Firma S.C. GSERV S.R.L. are in vedere oferta concurentei si astfel i-si va adapta pozitia pe piata oferind preturi competitive si servicii la un nivel profesionist.
Pentru o strategie mai buna am analizat modul de lucru si structurarea din punct de vedere managerial a firmei S.C. Mobel serv Ploiesti:
Avand in vedere ca este singura firma din zona de Sud a orasului Constanta mai cunoscuta in acest domeniu si beneficiind de sigla Porsche Romania, firma Mobel practica preturi de monopol si este legata la maini de birocratia ce se intalneste intre firma lor si Sucursala Porsche Romania Bucuresti fara de care nu pot sa ia decizii in privirea autovehiculelor cu garantie, lucru care in cazul firmei S.C. GSERV S.R.L. nu se va intampla datorita faptului ca nu depinde de nimeni in luarea de decizii, plus ca gama de servicii va fi mult mai variata (echipamentul pentru indreptarea caroseriilor) in comparatie cu cea a firmei Mobel serv. Firma nu are contracte de colaborare cu nici un dealer sau producator de autovehicule, dar dupa impunerea pe piata constanteana, primul pas va fi preluarea atributiilor de service autorizat Celette si dealer pentru echipamentele acestora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Industrial.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!