Management Contabil, Expertiza si Audit - Standardul International de Audit 315

Extras din referat Cum descarc?

1) Introducere.
Aria de aplicabilitate.
Data intrarii in vigoare
2) Obiectiv 
Definitii
Cerinte
Proceduri de evaluare a riscului si activitatii conexe
Intelegerea care se cere in ceea ce priveste entitatea si mediul in care isi desfasoara activitatea, inclusiv controlul intern al entitatii 
Identificarea si Evaluarea Riscurilor unor denaturari semnificative 
Puncte slabe semnificative in Controlul intern
Documentatia 
STANDARDUL INTERNATIONAL DE AUDIT 315 (REFORMULAT), IDENTIFICAREA SI EVALUAREA RISCURILOR UNOR DENATURARI SEMNIFICATIVE PRIN INTELEGEREA ENTITATII SI A MEDIULUI IN
CARE ISI DESFASOARA ACTIVITATEA.
In vigoare pentru auditurile situatiilor financiare pentru perioadele care incep la 15
decembrie 2008, sau dupa aceasta data.
Standardul International de Audit (ISA) 315 (Reformulat) ,,Identificarea si evaluarea riscurilor unor denaturari semnificative prin intelegerea entitatii si a mediului in care isi desfasoara activitatea" trebuie citit in contextul ,,Prefetei la standardele internationale de control, audit, revizuire, si alte servicii de asigurare si servicii conexe" care stabileste autoritatea standardelor internationale de audit.
1) Introducere.
Aria de aplicabilitate.
Acest Standard International de Audit (ISA) se refera la responsabilitatea auditorului de a identifica si de a evalua riscurile unor denaturari semnificative in situatiile financiare, prin intelegerea entitatii si a mediului in care isi desfasoara activitatea, inclusiv a controlului intern al entitatii.
Data intrarii in vigoare.
Acest standard international de audit este in vigoare pentru auditurile
situatiilor financiare pentru perioadele care incep la 15 decembrie 2008 sau dupa aceasta data.
2) Obiectiv.
Obiectivul auditorului este de a identifica si de a evalua riscurile unor
denaturari semnificative, indiferent daca sunt datorat unor fraude sau erori, la nivel de situatii financiare si la nivel de declaratii, prin intelegerea entitatii si a mediului in care isi desfasoara activitatea, inclusiv a controlului intern al entitatii, oferind astfel o baza pentru proiectarea si implementarea raspunsurilor pentru riscurile de denaturari semnificative evaluate.
Definitii.
- Afirmatii - Declaratii ale conducerii, explicite sau de alta natura, care sunt cuprinse in situatiile financiare, asa cum sunt ele folosite de auditor pentru a lua in consideratie diferitele tipuri de denaturari semnificative care pot aparea.
- Risc al intreprinderii - Un risc care rezulta din conditii, evenimente, imprejurari, actiuni sau inactiuni semnificative care pot afecta in mod negativ capacitatea unei entitati de a isi atinge obiectivele si de a pune in practica strategiile sale, sau din stabilirea unor obiective sau strategii inadecvate.
- Control intern - Procesul proiectat si efectuat de cei care sunt insarcinati cu guvernanta, de catre conducere si de alt personal pentru a oferi o asigurare rezonabila in legatura cu atingerea obiectivelor entitatii cu privire la credibilitatea raportarii financiare, eficacitatea si eficienta operatiilor si la respectarea legilor si reglementarilor aplicabile.
- Termenul de ,,controale" se refera la orice aspecte ale unei componente sau a mai multor componente ale controlului intern.
- Proceduri de evaluare a riscului - procedurile de audit efectuate pentru obtinerea unei intelegeri a entitatii si a mediului sau, inclusiv controlul intern, pentru a evalua riscurile unor denaturari semnificative in situatiile financiare si la nivelul declaratiilor.
- Risc semnificativ - Un risc identificat sau evaluat de aparitie a unor denaturari semnificative care, in opinia auditorului, necesita o consideratie speciala in cadrul auditului.
Cerinte.
Proceduri de evaluarea riscului si activitati conexe.
Auditorul va efectua proceduri de evaluare a riscului pentru a oferi o baza
pentru identificarea si evaluarea riscurilor unor denaturari semnificative la nivelul declaratiilor. 
Procedurile de evaluare a riscului vor include urmatoarele:
? interviuri cu managementul si cu alte persoane din cadrul entitatii care, in opinia auditorului, pot avea informatii care este posibil sa vina in sprijinul identificarii riscurilor unor denaturari semnificative datorat unor fraude sau erori 
? proceduri analitice 
? observatie si inspectie


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Contabil, Expertiza si Audit - Standardul International de Audit 315.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!