Management comparat Elvetia

Cuprins referat Cum descarc?

Prezentare generala
Influente culturale
Clisee culturale
Sectoare economice dezvoltate
Companii 
Modelul lui HOFSTEDE
Particularitati ale Managementului
Concluzie
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Elvetia
Suprafata totala - 41.285 km2
Cel mai mare oras - Zurich 
Densitatea - 192,6 loc/km2 
Limbi oficiale - germana, franceza, italiana, retoromana
Sistem politic - Republica federala
Capitala - Berna
PIB 2016 - pe cap de locuitor 80,603 dolari valoare nominala
Moneda - franc elvetian
Fiecare cultura isi imprima propriile trasaturi si isi impune propriile canoane celor care traiesc in mijlocul ei, de aceea in Zurich precizia, rigurozitatea sau punctualitatea sunt calitati apreciate, pe cand in Tesin, canton din partea italiana, ordinea trece pe locul doi. Chiar avand aceeasi cetatenie, exista probabilitatea ca un locuitor al orasului Zurich sa nu se inteleaga cu un locuitor al orasului Lausanne, pentru simplul fapt ca cei doi vorbesc doua limbi total diferite. Desigur, sistemul de invatamant impune limba germana cetatenilor francofoni inaintea limbii engleze si invers. Desi majoritatea locuitorilor sunt bilingvi, exista si exceptii. Insa aceste diferente devin sterse in fata devizei nationale adoptata de Elvetia: "Unul pentru toti, toti pentru unul". Este una dintre cele mai bune descrieri in putine cuvinte facuta acestei tari. Elvetia este din punct de vedere cultural, o insula. Inconjurata de tari puternice, aceasta a adoptat trasaturi lingvistice si culturale, reusind insa sa nu devina un duplicat, ci un stat puternic si autonom.  
Obsedati de punctualitate - in Elvetia oamenii sunt punctuali si foarte punctuali, acest lucru poate avea legatura cu industria ceasuilor dar si cu protestantismul. 
Ostili si reci - pentru elvetieni ideea de a incepe o conversatie cu un strain este total nefireasca.
Individualismul - oamenilor pur si simplu nu le place sa se implice in problemele altora, tot de aici provine si proverbul "Rufele murdare se spala in familie".
Obsedati de curatenie - pe strazi, in magazine, la birou totul este intr-o deplina ordine si curatenie.
Obsedati de reguli - elvetienii sunt cei care respecta toate regulile oricat de neansemnate ar parea ele, iar in afaceri oamenii sunt obsedati de reguli.
Respeta viata privata - nici un elvetian nu ar indrazni sa deranjeze pe cineva daca nu a fost introdus, oricat de faimoasa nu ar fi acea persoana.
Economia Elvetiei este una dintre cele mai stabile economii ale lumii. Insa economia elveitana a trebuit sa accepte 2 lucruri dificile: tara are resurse naturale extrem de limitate si un sfert din suprafata sa e neproductiva.Elvetia depinde exclusiv de importul de materii prime, care sunt ulterior transformate in produse de inalta calitate pentru export.Companii industriale elvetiene au reprezentanti pe toate cele 5 continente ale lumii 
Industria tehnologica e poate cea mai avansata, avand fabrici specializate in productia de energie, instalatii si unelte 
Industria farmaceutica, textila si a ceasurilor Si desigur, produsele alimentare. 
Sectorul prestari de servicii e esential pentru economia Elvetiei In toata lumea exista banci si companii de asigurare elvetiene. 
Industria turismului si cea hoteliera au peste 200.000 de angajati, fapt care le inscrie printre angajatorii cei mai importanti din tara Doar 6% din populatie lucreaza in agricultura, de un interes deosebit, bucurandu-se cresterea renumitelor vaci elvetiene pe pasunile alpine


Fisiere in arhiva (1):

  • Management comparat Elvetia.pptx

Bibliografie

www.hofstede-insights.com
www.wikipedia.com
www.referate.com
www.nationalstereotype.com
www.sigtax.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!