Macroeconomie

Extras din referat Cum descarc?

Pentru a studia cresterea economica avem nevoie de o disciplina separata numita macroeconomie, deoarece exista forte care afecteaza economia in ansamblu, care nu pot fi intelese complet sau, simplu prin analizarea pietelor si produselor individuale.
Astfel macroeconomia studiaza modul in care se comporta economia in lini generale, fara a se oprii asupra nenumaratelor detalii.
Macroeconomia se ocupa in general de comportamentul agregatelor economice, cum ar fi produsul national, investitiilor totale si exporturilor intregi economii.
In macroeconomie observam gama larga de oportunitati si de dificultati cu care se confrunta economia in ansamblu.
Pentru o analiza macroeconomica a economiei, economisti studiaza si compara anumitii indicatori. In baza acestor indicatori starea macroeconomica curenta a unei natiuni poate fi destul de complet descrisa de: nivelul si rata cresterii productiei totale si per persoana gradul de ocupare a fortei de munca rata somajului rata inflatiei rata dobanzii valoarea externa a monedei nationale balanta de platii Productia si venitul Cea mai reprezentativa masura a nivelului national global al activitatilor economice este valoarea productiei sale de bunuri si servicii, numita produs national.
In cele din urma analizand ca valoarea produsa trebuie sa apartina cuiva sub forma unui drept de proprietate, produsul national este egal cu revendicarile asupra venitului total generate de productia de bunuri si serviciu.
Asadar in studiul produsului national intra si studiul venitului national.
In consecinta o schema a venitului si cheltuielor nationale se prezinta ca un flux cicular care arata modul in care productia nationala genereaza profituri-salarii, profituri si rente astfel incat aceiasi activitate de productie va forma venituri de valoare echivalenta.
Venitul national si produsul national sunt concepte importante. Daca ele cresc, situatia nationala sa imbunatateste.
Timpurile bune sunt asociate cu perioadele in care venitul national si produsul national sunt in crestere.
Perioadele proaste sunt asociate cu cele in care cei doi indicatori scad.
Marimile venitului national si prodului national deriva dintr-un sustem de conturi numit sistemul conturilor nationale (SCN). SCN ofera informatii cu privire la urmatorii indicatori macroeconomici de rezultate: produsul intern brut PIB produsul national brut PNB produsul intern net PIN produsul natioanl net PNN venitul national VN Conturile au o structura logica avand la baza ideea conform caruia ori de cate ori se realizeaza un anumit produs national el genereaza o valoare echivalenta de venit national.
Pentru a produce la nivelu capacitatii sale potentiale, economia trebuie sa asigure utilizarea deplina a resurselor disponibile.
Indicatorul cel mai frecvent utilizat in analiza tendintei in a rezultatelor macroeconomice este produsul intern brut.
PIB potential reprezinta cel mai ridicat ...


Fisiere in arhiva (1):

 • Macroeconomie - Varianta 2
  • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Lipsey ,R.G, Chrystal ,K.A. -,,Economia Pozitiva"
Ciucur Dumitru 
Gavrila Ilie               - ,,Economie" Manual Universitar 
Popescu constantin  
Rogojana Angela          - ,,Introducere in studilui 
economiei de piata"
Huidumac Catalin 
Saluelson Paul             -,,Economix"
Heyne Paul               -,,Modul economic de gandire "


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!