Lohnul

Extras din referat Cum descarc?

In comertul international contemporan, o extindere insemnata o cunosc afacerile economice combinate: exportul de prelucrare in lohn, reexportul si operatiunile de switch care prezinta o serie de caracteristici comune, ce indreptatesc incadrarea lor intr-o categorie deosebita a tehnicilor de comert exterior: Sunt operatiuni combinate, reunind elemente specifice productiei cu cele ale comertului sau cele ale exportului-importului traditional cu cele ale contrapartidei sau, in unele cazuri, cu ale cooperarii economice internationale, combinatii de ordin financiar-bancar, etc., ceea ce conduce la anumite elemente specifice atat in ceea ce priveste mecanismul comercial, cat si cel financiar-bancar. Sunt afaceri economice realizate, de regula, de catre firme specializate care actioneaza fie ca reprezentanti recunoscuti, cu o competenta deosebita in negotul international, agentii de comercializare internationala de tip trader, fie in calitate de firme cu activitate pe cont propriu, in unele cazuri fiind masiv atrase si bancile (switch). Continutul operatiunilor consta, in principal, in obtinerea de profit in devize, prin acte si fapte de comert, in unele cazuri si de productie, avand deseori ca obiect marfuri de terta provenienta care nu implica substanta nationala.
Aceste afaceri economice internationale se realizeaza intr-un cadru juridic complex care antreneaza elemente specifice mai multor genuri de contracte.
Afacerile economice respective se caracterizeaza prin gradul ridicat si caracterul complex al riscurilor, acestea fiind atat de natura comerciala, cat si extracomerciala.
Motivatiile extinderii acestor afaceri economice internationale sunt numeroase: in unele cazuri valorificarea unor capacitati de productie pentru unii parteneri, a marcii pentru ceilalti; decalajele intre diferite tari ale lumii in ce priveste calitatea mecanismelor si tehnicilor comerciale si de marketing favorizeaza si ele extinderea acestor operatiuni, care aduc beneficii importante firmelor din tarile care se afirma ca mari puteri comerciale (lohnul); obtinerea unui profit comercial insemnat si, pe aceasta baza, sporirea aportului valutar; in alte cazuri necesitatea escaladarii unor bariere comerciale discriminatorii, flexibilitatea unor tehnici de afaceri mai rigide, cum ar fi contrapartida, reexportul s. a.; in altele motivatia principala consta in cerinta de a atenua caracterul rigid al unor acorduri de clearing si al altor aranjamente bilaterale (switch). Deoarece cel mai adesea aceste afaceri comerciale nu angajeaza substanta materiala ci, in general, investitii in productie in unele din tarile partenere, ele contribuie masiv la prosperitatea firmelor si a natiunilor respective pe baza faptelor de comert. Cu toate ca statisticile in acest domeniu sunt foarte incomplete (datorita caracterului confidential al unor afaceri realizate prin lohn) agentii economici din tari ca Belgia, Olanda, Austria, Franta, Germania, Anglia si altele au realizat in ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Lohnul
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!