Locul Chinei în Sistemul Monetar Internațional Actual

Extras din referat

Actuala criza financiara, ascensiunea Chinei ca putere economica mondiala dar si probleme cu care se confrunta zona Euro sunt factori care prevestesc schimbari in clasamentul celor mai utilizate cursuri valutare in plan international.
Principalul dezavantaj al Chinei, este ca moneda sa nationala nu exista atunci cand evaluam lumea financiara internationala. Nici macar la nivel regional yuanul nu este afirmat ca moneda. Azi, expansiunea monedei si aria sa de cuprindere reprezinta referentialul de apreciere a pozitiei unei tari pe planeta.
Saturata de neglijenta autoritatilor americane in mentinerea stabilitatii cursului dolarului, China promoveaza utilizarea monedei nationale, yuan (renminbi ) in tranzactiile si investitiile transfrontaliere, scrie Reuters, dar analistii cred ca procesul este de durata, intrucat guvernul chinez nu permite fluctuatia libera a monedei. Banca centrala chineza limiteaza fluctuatia zilnica a yuanului la 1% in plus sau in minus, fata de referinta stabilita de institutie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Locul Chinei in Sistemul Monetar International Actual.docx

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!