Lichidarea și restructurarea întreprinderilor în Republica Moldova

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I: PROCESUL DE LICHIDARE A INTREPRINDERII
1.1. Criza fianciara a intreprinderii si modalitati de evitare a acesteia ...4
1.2. Dizolvarea persoanelor juridice si radierea din Registrul de stat . ...5
1.3. Procedura de lichidare a intreprinderii in Republica Moldova . ..8
CAPITOLUL II: PROCEDURA DE REORGANIZARE A INTREPRINDEII
2.1. Fuziunea persoanelor juridice ...11
2.2. Dezmembrarea persoanelor juridice ..12
2.3. Transformarea persoanelor juridice ...13
BIBLIOGRAFIE


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Studiul dat contnie doua capitole si descrie in linii generale cauzele, modalitatile de lichidare si restructuarare a intreprinderii.
Politica financiara reprezinta o componenta a politicii generale a antreprinderii avand o insemnitate mare asupra cointeresarii, repartizarii si folosirii fondurilor in scopul relizarii obiectivelor economice. Pentru aceasta este nevoie de o ggestiune financiara corecta, care sa includa ansamblul de decizii si acivitati care contribuie la reglarea si ajustarea fluxurilor financiare si a fondurilor. Un management eficient al intreprinderii poate garanta succesul acesteia.
Scopul studiului este unul cu caracter informativ cu referire la subiectul dat a tuturor cititorilor si persoaneleo dornice da a asimila cunostinte in acest domeniu.
Obiectivele studiului sunt urmatoarele:
-managmentul ineficient duce la declansarea procesului de faliment
-pentru preantampinarea si elaborarea unor decizii in conditiile falimentului in subiectele de mai jos se determina conditiile declansarii falimentului, analizandu-se situatia de criza financiara in cadrul intreprinderii
-determinarea caracteristicilor de baza a tipurilor de faliment si a procedurilor acestuia
-specificarea procedeelor de lichidare si modalitatilor de reorganizare a intreprinderii.
CAPITOLUL I: PROCESUL DE LICHIDARE A INTREPRINDERII
1.1. Criza fianciara a intreprinderii si modalitati de evitare a acesteia
Criza reprezinta o tendinta constanta de inrautatire a situatiei financiare a intreprinderii. Criza mai poate fi caracterizata prin reducerea capacitatii intreprinderii de a finanta necesarul intern de active curente si de achita obligatiile asuate.
De obicei, criza la intreprindere poate fi impartita in urmatoarele faze:
- Reducerea profitabilitatii, micsorarea profitului. Drept consecinta a reducerii profitabilitatii este reducerea capacitatii de autofinantare si arezervelor de crestere aconomica. Solusiile de depasire a crizei la aceasta faza tin atat de modificarea strategiei, restructurarea intreprinderii cat si de reducerea cheltuielilor si cretterea productivitatii.
- Aparitia profiturilor negative care duc la reducerea rezervelor interne ale intreprinderii. Solutiia la problema privind profiturile negatiive este legata in primul rand de restructrarea intreprinderii.
- Reducerea capitalului propriu. Pentru acompensa pierderile antreprinderea isi micsoreaza activele curente, fapt ce duce si mai mult la cresterea riscului afacerii. Restructurarea nu poate fi o solutie, deoarece intreprinderea nu dispune de resurse pentru finantatrea ei.
- Insolvabilitatea. Este faza in care intreprinderea nu dispune de resurese pentru a finanta nici activitatea operationala, nici pentru a achita datorile pe termen scurt. Presista pericolul stoparii procesului de productie si lichidarii intreprinderii.
Deci, criza mai poate fi definita ca un pericol al supravetuirii intreprinderii. Sunt doua aspecte ale crizei. Aspectul extern al crizei se refera la capacitatea intreprinderii de a mobiliza un volum necesar de active curente pentru a feca fata creditorilor. Aspectul intern tine de capaciatea intreprinderii de a finanta volumul necesar de active curente pentru a desfasura activitatea operationala.
Din punct de vedere economic, criza poate fi privita si ca un deficit de mijloace banesti pentru a finanta activitatea operationala si pentru a rambursa datoriile asumate. Formula economica a crizei poate fi exprimata in felul urmator: 
Criza, de obicei, este cauzata de neconcordanta anticiparilor eschipei manageriale cu evolutia reala a mediului extern. In funcsie de anticiparile echipei manageriale situatiile privinde evolutia mediulu extern, se impart:


Fisiere in arhiva (2):

  • FOAIE DE TITU.docx
  • Lichidarea si restructurarea intreprinderilor in Republica Moldova.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Legi si acte normative:
1. LEGEA REPUBLICII MOLDOVA cu privire la antrepronuriat si intreprinderi Nr.845-XII din 03.01.1992, Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr.2 din 28.02.1994
2. LEGEA REPUBLICII MOLDOVA cu privire la institutiile financiare Nr.550-XIII din 21.07.95, Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr.1 din 01.01.1996
Manuale, carti si monografii:
1. Nagy Moldovan Ana, Botezatu Angela, Managment financiar, Ed. CHISINAU, 2011
2. Botnari N., Baurciulu A., Finante, manual, Ed. ASEM, Chisinau, 2010.
3. Barrow C., Management financiar pentru miniafaceri, Ed. Rentrop&Straton, Bucuresti, 2008.
Surse web:
1. http://www.stiucum.com/management/managementul-intreprinderii/Dizolvarea-si-lichidarea-socie14185.php
2. https://ibn.idsi.md/sites/default/files/imag_file/Reflectii%20cu%20privire%20la%20reorganizarea%20persoanelor%20juridice.pdf
3. https://www.bizlaw.md/public/2016/10/24/reorganizarea-persoanei-juridice-care-este-procedura


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!