Leadership în Economie

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
" Trebuie sa urmez oamenii. Nu sunt eu liderul lor ? " 
Benjamin Disraeli
Cu siguranta, cu totii ati auzit de notiunea de Leadership, folosita tot mai des in zilele noastre. Va intrebati probabil ce inseamna cu adevarat Leadership-ul.
Ei bine, leadership-ul este cea mai importanta componenta a schimbarii, care asigura viziunea dar si dedicarea necesara pentru materializarea acesteia.Abilitatea de leadership nu este dobandita la nastere, cum multi dintre noi tind sa creada, ci, este o abilitate care se formeaza in timp prin educatie, experiente inedite, interactiune cu oameni inspirationali dar, bineinteles si PRACTICA. Pentru o intelegere si o dezvoltare cat mai buna a abilitatilor de leadership, este indicat ca educatia in acest sens sa inceapa de la varste cat mai fragede, avand modele de leadership in societatea in care traim, dar si oportunitati de a practica leadership-ul.
Introducere
Acest studiu a fost realizat pentru a analiza comportamentul oamenilor asupra conceptului de leadership.
Un binecunoscut proverb chinez spune ca *acela care crede ca este la conducere dar nu il urmeaza nimeni, face doar o plimbare.* Prin studiul nostru vrem sa aratam care este opinia oamenilor despre leadership, ce anume cred ei ca este cel mai important pentru a deveni un bun lider. Cei mai multi oameni definesc calitatea de conducator ca fiind indemanarea de a obtine o pozitie, avandu-o, ei cred ca au devenit lideri. Insa vom demnostra ca exista ceva mai mult de atat.
Analiza literaturii de specialitate
In ceea ce priveste studiul nostru, vom incepe cu un exemplu adevarat de leadership. Cartea "Endurance: Shackleton's Incredible Voyage", este o capodopera a lui Alfred Lansing si reprezinta unul dintre cele mai bune exemple de leadership. Aceasta aduce in prim plan povestea de supravietuire a exploratorului Sir Ernest Shackleton si a echipajului sau de 27 de persoane. Capacitatea de motivare de care a dat dovada exploratorul sta la baza multor studii de caz ale scolilor de business din lume.
"O firma poate avea toate avantajele de pe lume: resurse financiare ample, o pozitie de invidiat pe piata, tehnologie de ultima ora, dar daca liderii ei nu sunt buni de nimic, toate aceste avantaje se spulbera, iar organizatia o ia la vale, ca o masina pe care n-o conduce nimeni. Cei care neglijeaza complexa dimensiune clinica a analizei organizatiei nu au sansa de a depasi simpla interpretare schematica a vietii organizationale."


Fisiere in arhiva (1):

  • Leadership in Economie.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

1. SCOTT, Richard, W., ,,Institutii si organizatii", Ed. Polirom, Iasi, 2004.
2. VLASCEANU, Mihaela, ,,Organizatii si comportament organizational", Ed. Polirom, Iasi, 2003
3. Manfred Kets de Vries, Leadership: arta si maiestria de a conduce
4. www.leaders.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!