Keynesismul

Extras din referat Cum descarc?

Keynesismul se numara printre cele mai prestigioase si raspindite teorii si doctrine economice din secolul XX. La scurt timp dupa moartea lui J. M. Keynes, profesorul A.C. Pigou 1-a caracterizat drept "cel mai interesant, cel mai influent si cel mai important economist al timpului sau"41. P. A. Samuelson si W. D. Nordhaus il considera pe J. M. Keynes drept unul dintre gigantii stiintei economice, "un geniu multilateral care a dobindit autoritate in domenii ca matematica, filozofia si literatura", iar in ce priste gindirea lui economica, mai ales lucrarea sa "Teoria generala a folosirii miinii de lucru, a dobinzii si a banilor", ei apreciaza ca aceasta a constituit "o provocare pentru gindirea macroeconomica existenta si a oferit temelia pentru curentul dominat din macroeconomie ("mainstream macroeconomics")42, adaugind ca "ideile profunde si provocarile revolutiei keynesiste au inspirat o noua generatie de teoreticieni sa inteleaga de ce tind salariile si preturile sa fie rigide, de ce au variabilele nominale, ca banii, un impact in miscarea reala (in nilul si dinamica fluxurilor economice exprimate in unitati fizice sau naturale -n.ns.-S.S.S.) si cum pot politicile fiscala si monetara sa influenteze macroeco-nomia"43.


Fisiere in arhiva (1):

  • Keynesismul.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!