Justificarea Premiilor Nobel

Extras din referat Cum descarc?

Kenneth J Arrow a primit premiul Nobel in 1972 impreuna cu John Hicks pentru contributiile deschizatoare de drumuri in teoria echilibrului general si in teoria bunastarii, precum si pentru elaborarea si aplicarea modelelor dinamice ale proceselor economice.
Gerard Debreu a primit premiul Nobel in 1983 pentru introducerea noilor metode de analiza in teoria economica si pentru formularea riguroasa a teoriei echilibrului general.
Contributia celor doi pentru stiinta economica a fost articolul din 1954 in care este tratata existenta unui echilibru general. Demonstartia lor este mai elaborata decat cea a lui Walras care consta doar in numararea ecuatiilor necesara pentru a se asigura ca echilibrul general exista.
In afar de cei doi economisti, premiul Nobel a mai fost acordat si altor economisti importanti care au avut ca obiect de studiu si de cercetare teoria echilibrului general : Paul Samuelson (in 1970), John Richard Kicks (in 1972), Maurice Allais (in 1988), John C Harsany, John F nash si Reinhard Selten (in 1994).


Fisiere in arhiva (1):

  • Justificarea Premiilor Nobel.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!