Justificarea Premiilor Nobel

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Kenneth J Arrow a primit premiul Nobel in 1972 impreuna cu John Hicks pentru contributiile deschizatoare de drumuri in teoria echilibrului general si in teoria bunastarii, precum si pentru elaborarea si aplicarea modelelor dinamice ale proceselor economice.

Gerard Debreu a primit premiul Nobel in 1983 pentru introducerea noilor metode de analiza in teoria economica si pentru formularea riguroasa a teoriei echilibrului general.

Contributia celor doi pentru stiinta economica a fost articolul din 1954 in care este tratata existenta unui echilibru general. Demonstartia lor este mai elaborata decat cea a lui Walras care consta doar in numararea ecuatiilor necesara pentru a se asigura ca echilibrul general exista.

In afar de cei doi economisti, premiul Nobel a mai fost acordat si altor economisti importanti care au avut ca obiect de studiu si de cercetare teoria echilibrului general : Paul Samuelson (in 1970), John Richard Kicks (in 1972), Maurice Allais (in 1988), John C Harsany, John F nash si Reinhard Selten (in 1994).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Justificarea Premiilor Nobel.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
705 cuvinte
Nr caractere:
4 182 caractere
Marime:
8.18KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
nobel, premiu
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!