Jean Monnet

Extras din referat Cum descarc?

Istoria plaseaza acest francez, nascut la Cognac in 1888, printre cei cativa oameni ai secolului XX a caror actiune a modificat destinul lumii.In timpul primului razboi mondial, el a creat la Londra biroul comun aliat de aprovizionare, apoi in 1919, participa activ la crearea Societatii Natiunilor, al carei secretar general adjunct va deveni. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, prezideaza Comitetul de coordonare franco-britanic pentru punerea in comun a resurselor aliate si joaca un rol predominant in crearea si implementarea Programului Victoria, care va conduce la interventia Statelor Unite in conflict. 
Membru al primului guvern al Frantei libere la Alger, organizeaza inarmarea fortelor franceze care vor elibera teritoriul national. In 1945, propune, la cererea Generalului de Gaulle, un plan de reconstructie si modernizare a Frantei postbelice, asociind toate fortele viabile ale tarii: planul Monnet.
Dupa razboi, Jean Monnet concepe prima Comunitate Europeana, CECO - Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, al carei Presedinte va fi din 1952 pana in 1955. Planul sau constant de a uni oameni prinde contur deplin in acesta vointa de a reconcilia popoare care s-au razboit indelung.
O data cu Tratatul de la Roma din 1957, constructia europeana se extinde la Piata Comuna. Jean Monnet creaza atunci un Comitet de actiune pentru Statele Unite ale Europei care sa inglobeze partide si sindicate.
Parinte fondator al Comunitatii Europene, contribuind de o maniera decisiva la transformarea intr-un spatiu de libertate, prosperitate si pace, Jean Monnet a crezut in institutii angajate in sarcini concrete precum si in transferul experientei de la o generatie la alta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Jean Monnet.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!