Investitii Financiare

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 2
Cap 2. Tipuri de investitii 3
2.1 Diferente intre economisire si investire 3
2.2.Indicatori folositi in activitatea bursiera 4
Cap. 3. Model Aplicativ 4
Concluzii 4
Bibliografie 4


Extras din referat Cum descarc?

MODELAREA INTELIGENTA A EXPERTIZEI IN GESTIUNEA INVESTITIILOR FINANCIARE
Abstract: Financial investment is the commitment of funds into financial instruments, such as securities, bonds, real estate and currencies. The term "investment" is closely related to the disciplines of finance and economics and essentially refers to "savings" or "deferred consumption," which involves purchasing an asset or making a deposit in a bank in the hope of future returns.
The term "investment" is used differently in economics and finance. By the term investment, an economist refers to real investment, such as in a machine or a house. On the other hand, a finance professional would refer to a financial asset as an investment. Such financial assets could be money that is deposited in a bank or invested in the money market. 
Financial investments are typically made indirectly via intermediaries such as banks, insurance companies, mutual funds, pension funds, collective investment schemes and investment clubs. An intermediary generally makes investments using the money from many individuals.
Keywords: investment, finance, economics, future returns, intermediaries
Introducere.
Economiile si investitiile joaca un rol deosebit de important atat la nivel macroeconomic, cat si la nivelul fiecarei persoane sau firme in parte. Exista un ansamblu de factori care influenteaza deciziile fiecarei persoane sau agent economic de a renunta la un castig sau avantaj prezent (determinat de utilizarea unor fonduri disponibile in prezent) in favoarea unui avantaj viitor (determinat de economisirea sau investirea acestor fonduri, pentru a fi utilizate in viitor), insa procesele de economisire sunt prezente intr-o masura mai mare sau mai mica la nivelul fiecarei persoane fizice sau juridice.
1.Definitii. Actiunile sunt titluri ce atesta un drept de proprietate asupra unei parti a capitalului social al societatii emitente. Practic, proprietarul actiunilor este proprietarul unei parti din societatea emitenta, parte corespunzatoare cu numarul de actiuni detinute. Pe langa dreptul de proprietate asupra unei parti a societatii emitente, actiunile confera si alte drepturi, dintre care cele mai importante sunt:
- dreptul de a primi in fiecare an o cota parte din profitul societatii (sub forma de dividende) corespunzatoare cu numarul de actiuni detinute si cu suma alocata de conducerea societatii pentru plata dividendelor. Datoritaa faptului ca acest dividend poate varia (sau poate fi chiar zero), actiunile se mai numesc si valori mobiliare cu venit variabil;
- dreptul la informare cu privire la evolutia economico-financiara a firmei emitente;
- dreptul de a participa la hotararile importante cu privire la activitatea societatii, precum si la conducerea societatii, prin participarea la Adunarile Generale ale Actionarilor (AGA), respectiv prin posibilitatea de a alege si de a fi ales in consiliul de administratie al societatii;
- drept de proprietate asupra unei parti a activelor societatii, in cazul lichidarii (incetarii functionarii) acesteia, etc.
Legea nr. 297/2004 privind piata de capital cuprinde prevederi referitoare la intermediari, operatiuni de piata, auditul financiar, consultatii de investitii. Legea perminte intermediarilor ca in baza unei autorizatii sa ofere servicii de investitii financiare cu oricare dintre instrumentele financiare.
2. Tipuri de investitii.
Evolutia generala a bursei a oferit rezultate slabe pentru investitorii in actiuni, iar indicatorii specifici au atins valori minimie. Acest declin al pietei de capital poate fi partial datorat declinului economic. O influenta negativa a avut-o si slaba incredere a investitorilor in piata de capital, guvernul ignorand aspecte esentiale privind protectia actionarilor minoritari si pierzand oportunitatea atragerii unor investitii de portofoliu puternice.
Actionarii reali sau potentiali evalueaza actiunile pe baza potentialului acestora de a genera fluxuri de numerar. Deoarece investitia in astfel de titluri de valoare implica o angajare de fonduri (plata acestora la achizitionare) investitorii evalueaza un activ financiar la nivelul la care sa asigure acestora ratele de venit solicitate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Investitii Financiare.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!