Investitii

Extras din referat Cum descarc?

INVESTITII - totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital. In raport cu modul de folosire a bunurilor de capital, investitiile se impart in :
a) investitii de inlocuire , destinate inlocuirii (reproductiei) bunurilor de capital scoase din functiune , ca urmare a uzurii lor fizice, a caror sursa este amortizarea.
b) investitii pentru dezvoltare sau nete, destinate sporirii volumului capitalului tehnic real , adica formarii nete a capitalului , a caror sursa este venitul. Suma investitiilor de inlocuire si a investitiilor nete formeaza investitiile brute de capital, ce contribuie la formarea bruta a capitalului tehnic.Invetitiile brute se compun din investitii in bunuri de capital durabile( cu exceptia cheltuielilor pentru bunurile gospodariilor populatiei - care se includ in consumul privat- si a bunurilor durabile- care se includ in productia intermediara a statului) si investitii in stocuri (in modificarea stocurolor de materii prime, semifabricate si produse finite din productie proprie , destinata vanzarii). Atunci cand ,in economie , suma investitiilor brute este mai mica decat investitiile de inlocuire, are loc o reducere a capitalului tehnic real, adica o dezinvestitie. Din punct de vedere al proprietarului, avem investitii private- efectuate de sectorul privat si investitii publice - efectuate de catre guvern, iar cele care se efectueaza in cadrul granitelor nationale ale unei tari se numesc invetitii interne, spre deosebire de cele care se efectueaza in alte sau catre alte tari, care se numesc investitii externe. Decizia de a investi se bazeaza pe luarea in considerare a urmatoareler criterii economice: raportul dintre valoarea prezenta a venitului obtinut prin investitii si costul investitiilor; raportul dintre venitu net actualizat si rata reala a dobanzilor ( costul de oportunitate al investitiilor). Potrivit primului criteriu , decizia de a investi este favorabila daca valoarae prezenta este mai mare sau egala cu marimea costului investit. In rapot de cel de-al doilea criteriu , decizia de a investi este favorabila daca rata venitului net actualizat este mai mare decat rata reala a dobanzii. In cadrul principalilor factori care influenteaza cresterea sau scaderea investitiilor se situeaza: ritmul progresului tehnic; stocurile bunurilor de capital in economie; cheltuielile cu intretinerea si functionarea bunurilor de capital; anticiparile cu privire la evolutia vanzarilor so profiturilor si nivelul taxelor din economie.
PIATA A CAPITALULUI - piata speifica al carei obiect il formeaza titlurile de valoare (actiuni, obligatiuni, titluri de stat). Participantii la operatiunile de pe piata capitalului sunt posesorii de disponibilitati banesti pe care sunt motivate sa le plaseze in actiuni si obligatiuni , pe de o parte, si cei care au nevoie de resurse banesti si accepta sa se indatoreze la primii si la intermediarii acestor operatiuni (bancile comerciale, bursa si alti intermediari), pe de alta parte. Operatiunile pe piata de capital se deruleaza pe baze comerciale.
2.PIATA DE CAPITAL - MODEL INVESTITIE
Piata de capital
Prin intermediul acestui material as dori sa fac o prezentare a principalelor modalitati de investire si economisire oferite de piata financiara a Romaniei in momentul de fata. O sa incerc cat pot de bine sa prezint componentele si interactiunile care apar intre ele. In tara noastra am putea investi si economisi in: 
- "Banci si alte institutii financiare"
- "Fonduri de investitii"
- "Actiuni cotate"
- "Piete la termen" 
- "Alte investitii"
Tinand cont de faptul ca tema referatului meu face obiectul "Pietei Financiare si de Capital" am sa trec direct la explicarea oportunitatilor de economisire si investitie oferite pe piata de capital din Ramania.
Astfel, piata de capital reprezinta o piata specializata unde se intalnesc si se regleaza in mod liber cererea si oferta de active financiare pe termen mediu si lung. Concret, este vorba despre o piata pe care se tranzactioneaza in mod liber valori mobiliare (actiuni, obligatiuni), piata ce are drept rol principal mobilizarea capitalurilor persoanelor (fizice/juridice) care economisesc (cumparatorii de actiuni si obligatiuni) si care urmaresc plasarea profitabila a acestor capitaluri; aceste fonduri sunt atrase de catre emitentii de actiuni/obligatiuni, ce sunt in cautare de capital in vederea finantarii unor proiecte de investitii.
Fondurile de investitii au devenit motorul fuziunilor si achizitiilor mondiale, care au atins recordul absolut in 2006. Datorita fondurilor de investitii, fuziunile si achizitiile mondiale au atins, anul trecut, nivelul record de 3.700 miliarde de dolari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Investitii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!