Intreprinderi Mici si Mijlocii

Cuprins referat Cum descarc?

CAP.1 CARACTERISTICILE SECTORULUI IMM-URILOR
1.1. DEFINIREA INTERPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII
1.2. TIPURI DE INTREPRINDERI
1.3. INFIINTAREA INTREPRINDERI, DEZVOLTAREA SI CRESTEREA IMM-URILOR
CAP.2 MANAGEMENTUL SI STRATEGIILE IMM-URILOR
CAP.3 ROLUL IMM-URILOR IN ECONOMIA MODERNA 
3.1.INTREPRINDEREA SI INTREPRINZATORUL. PRINCIPALII PILONI AI ECONOMIEI DE PIATA
3.2.COMPLEMENTARITATEA INTENSA DINTRE INTREPRINDERILE MARI SI IMM-URI.
CAP.4 AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE AFACERILOR MICI SI MIJLOCII


Extras din referat Cum descarc?

CAP.1 CARACTERISTICILE SECTORULUI IMM-URILOR
1.1. DEFINIREA INTERPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII
In ultimul deceniu s-a inregistrat o dezvoltare importanta a micilor afaceri. Ca urmare a dezvoltarii acestui sector a crescut prosperitatea, cresterea nivelului de trai si o dezvoltare importanta a economiei natiunii. 
Nu exista o definitie unanim recunoscuta a IMM-urilor. Insa daca luam in vedere legea privind stimularea infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor acestea sunt definite ca fiind acele intreprinderi care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un numar mediu anual de salariati mai mic de 250;
b) realizeaza o cifra de afaceri anuala echivalenta cu pana la 8 milioane de euro sau au un rezultat anual al bilantului contabil care nu depaseste echivalentul in lei a 5 milioane euro;
c) respecta criteriul de independenta, 
IMM-urile sunt organisme cu vocatie industriala sau comerciala cu un centru de profit si cu o singura activitate.
In aprecierea marimii unei intreprinderi se au in vedere criterii cantitative si calitative:
-cantitative: volumul vanzarilor, numarul salariatilor, profit
-calitative: la atingerea unui anumit nivel al productivitatii muncii, atingerea unui anumit grad al unitatii in mediul economic, la atingerea unui anumit nivel de comportament.
Intreprinderile mici si mijlocii se clasifica, in functie de numarul mediu anual de salariati, in urmatoarele categorii:
a) pana la 9 salariati - microintreprinderi;
b) intre 10 si 49 de salariati - intreprinderi mici;
c) intre 50 si 249 de salariati - intreprinderi mijlocii.
1.2. TIPURI DE INTREPRINDERI
Intreprinderile se diferentiaza in functie de forma de proprietate, de autonomia manageriala de care dispun, precum si de modalitatile de functionare. Astfel formele juridice de intreprinderi sunt impartite in:
A) Intreprinderea publica. 
Este intreprinderea in care puterile publice detin proprietatea asupra patrimoniului si, in baza acestui fapt, exercita o influenta directa asumandu-si functiile de intreprinzator. Ea se imparte la randul ei in:
-intreprinderea semipublica; in care puterile publice au o contributie partiala la finantarea activitatilor lor, participarea la conducere si control fiind astfel limitata.
-intreprinderea publica propriu-zisa; in care statul detine intregul capital si isi asuma toate prerogativele de conducere.
B) Intreprinderea privata.
Este intreprinderea al carei patrimoniu apartine unei persoane sau unui grup de persoane, ceea ce le permite independenta in orientare si administrare a activitatii intreprinderii. Se imparte in.
-intreprinderea individuala; in care intreprinzatorul aduce intregul capital si efectueaza munca de executie.(intreprinderea familiala, intreprinderea cooperatista, intreprinderea individuala diferentiata).
-Intreprindere asocietara; in care capitalul, administrarea si conducerea activitatii se impart la mai multe persoane (societatea de persoane, societatea de capitaluri, societatea de tip intermediar).
Potrivit Legii 31/1990 persoanele fizice si juridice pot constitui societati comerciale intr-una din urmatoarele forme:
-societatea in nume colectiv ale carei obligatii sociale sunt garantate cu patrimoniul firmei si cu raspunderea nelimitata si solidara a asociatilor.
-societatea in comandita simpla. In cadrul acestei societati se poate vorbi de doua categorii de persoane, comanditar persoana care comanditeaza (finanteaza) afacerea raspunzand in limita capitalului adus si cel care se asociaza la castig si pierdere cu comanditarul se numeste comanditat si raspunde nelimitat pentru patrimoniul societatii. Obligatiile sunt garantate cu patromoniul social si cu raspunderea nelimitata si solidara a tuturor asociatilor comanditati.
-societatea pe actiuni, capitalul social trebuie sa fie minim 25.000.000 lei, iar numarul actionarilor minim 5. 
-societatea in comandita pe actiuni, capitalul social este impartit in actiuni iar obligatile sociale sunt garantate cu patromoniul social si cu raspunderea nelimitata si solidara a tuturor asociatilor comanditati.
-societatea cu raspundere limitata este o societate de capitaluri cu numar limitat de membrii, capitalul este divizat in parti sociale si este de minim 2.000.000 lei. Aceasta forma este una dintre cea mai raspandita forma de societate comerciala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Intreprinderi Mici si Mijlocii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!