Interguvernamentalismul

Extras din referat Cum descarc?

Interguvernamentalismul, parte a realismului si neorealismului, ca teorie a relatiilor internationale , se bazeaza pe cooperare intre state, a carei finalitate este data de nasterea unor acorduri liber consimtite, statele membre consevandu-si intr-o mare masura atributele suveranitatii.
Organizatiile rezultate din cooperarea dispun de un sistem institutional simplu, format dintr-un organ, alcatuit din reprezentantii statelor membre si alte organe subordonate acestuia si cu rol consultativ.
Teoriile realiste , din care provine interguvernamentalismul, presupun ca statele natiune vor ramane actorii principali pe scena internationala, iar dezvoltarea de relatii politice dintre state se realizeaza prin intermediul guvernelor nationale.
Primele trei organizatii - OECE (Organizatia pentru Cooperare si dezvoltare Economica), Consiliul Europei si Curtea Drepturilor Omului - au urmat traditia interguvernamentala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Interguvernamentalismul.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!