Integrarea Tehnologiilor în Analiza Financiar Contabilă

Cuprins referat Cum descarc?

Cuvinte Cheie 1
Intorducere
1. Tehnologii pentru automatizarea ciclului de prelucrare a datelor in analiza finaciar contabila 4
1.1. Schimbul electronic de date 5 
1.2. Recunoasterea optica a caracterelor 5
1.3. 1.3.1 Prezentarea unui sistem integrat de gestiune (ERP) 6
1.3.2 Viitorul ERP 8
1.4. Ulilizarea Standartului XBRL - o tehnologie cheie in rationalizarea raportarii financiar contabile 8
1.4.1 Viitorul XBRL 10
Concluzii 11


Extras din referat Cum descarc?

Cuvinte Cheie
Tehnologii informationale, impact, financiar-contabil, firma, sisteme informatice integrate, implementare sisteme informatice, TI, ICT, NTI, EDI, CRM , SCM , BI, ERP,XBRL.
Intorducere
Unul dintre factorii care influenteaza evolutia societatii informationale este integrarea de tehnologiile informationale. 
Prin fuziunea informaticii cu telecomunicatiile, birotica, robotica s-a realizat un conglomerat de industrii si servicii cunoscute sub numele de tehnologie informationala-TI (Information Technology) sau dupa alti autori tehnologie informationala si de comunicatii (Information and Communication Technology - ICT) sau noile tehnologii informationale (New Information Technology - NTI).
Astazi este recunoscuta de toata lumea importanta deosebita pe care o are informatia in dezvoltarea economica si sociala. Pentru a deveni utila in orice domeniu de activitate, informatia trebuie colectata, stocata, prelucrata si transmisa celor care au nevoie. Aici intervin tehnologiile informationale care au inregistrat in ultimele decenii progrese remarcabile, greu de controlat si care au provocat profunde transformari la nivelul societatii, al organizatiilor si al indivizilor. Utilizarea tehnologiei informationale amelioreaza oportunitatile in valorificarea informatiei si determina aparitia a noi abordari cu privire la ce este o organizatie si cum se comporta aceasta.
Intr-adevar, tehnologia informationala reprezinta cea mai importanta parghie in realizarea schimbarii in analiza financiar-contabila, ea insa este completata de factorii organizationali, cum ar fi cultura organizationala (este necesara o cultura care sa fie dinamica si sa incurajeze initiativa si inovarea) si structura organizatorica (structura trebuie sa permita coordonarea si colaborarea interfunctionala), precum si de resursele umane (aceasta implica instruirea, motivarea, evaluarea si compensarea personalului).
Tehnologiile informationale ofera noi solutii in domeniul comunicatiilor, hardware, software, precum si in reproiectarea proceselor economice in intreprinderi.
Progresele inregistrate in domeniul TI, impactul pe care acestea il au asupra diferitelor domenii de activitate, perioada lunga de timp scursa de la inceputurile informatizarii contabilitatii si experienta acumulata in domeniu ne determina sa formulam o intrebare: Este momentul sa se incerce adaptarea contabilitatii la TI, si la informatica in special- Aceasta intrebare pare cu atat mai cu cat justificata, pana in prezent, relatia dintre contabilitate si informatica a fost una de influentare intr-un singur sens: informatica s-a adaptat la contabilitate. Dezvoltarea sistemelor informatice contabile s-a limitat la informatizarea procedurilor contabile, fara sa se produca vreo modificare a lor, sau oricum vreuna esentiala. S-au obtinut avantaje considerabile in ce priveste viteza de prelucrare si corectitudinea prelucrarilor, diminuarea costurilor si prelucrea informatiei necesare.
Informatica va determina o transformare totala a contabilitatii, nu doar pentru ca procedura va fi modificata, ci pentru ca ea va inceta sa mai fie o functie autonoma a intreprinderii, pentru a fi integrata intr-un sistem general de prelucrare a informatiilor. Demersul analizei impactului TI asupra domeniului contabilitatii trebuie sa porneasca de la rolul contabilitatii. Directiile de dezvoltare a contabilitatii deriva din studiul obiectivului contabilitatii si presupune analiza principiilor, normelor, metodelor si procedeelor contabile ce duc la atingerea obiectivului propus.
Integrarea tehnologiilor financiar contabile urmareste de fat, in contextul evolutie sistemelor informationale si studiul in contabiliate, urmareste trei aspecte:
- contabilitatea ca instrument de descriere si modelare a intreprinderii- identificarea directiilor de evolutie ce se manifesta in cadrul intreprinderii moderne si a lumii afacerilor in general.
- contabilitatea ca sistem de prelucrare a informatiilor necesare modelarii intreprinderii.
- contabilitatea ca practica sociala intr-o retea de restrictii reglementate.
Tehnologiile informationale prezinta anumite particularitati:
- Sunt tehnologii multiforme care se pot adapta majoritatii activitatilor umane. Tehnologia informatica s-a pulverizat intr-o multitudine de activitati, ramuri industriale si servicii, marindu-si considerabil portofoliul de aplicatii;
- Sunt tehnologii complexe in care serviciile ocupa o parte considerabila. Prin utilizarea acestora in cadrul unei organizatii, specialistii interni sau externi recurg foarte des la serviciile de asistenta. Acest lucru se intampla mai ales in faza de implementare, decat in faza operationala. Nevoile intreprinderilor si ale indivizilor se schimba, tehnologia progreseaza si campul de aplicare a tehnologiilor informationale se largeste continuu. In cazul achizitionarii unui produs complex, orice cumparator sau utilizator IT trebuie sa se informeze pentru a intelege tendintele si presiunile la care trebuie sa faca fata;


Fisiere in arhiva (2):

  • Integrarea Tehnologiilor in Analiza Financiar Contabila
    • Doc1Integrarea Tehnologiilor Informationale in Analiza Financiar Contabila.doc
    • Proiect Foaie TILU.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!