Integrarea Europeană - Calea spre Dezvoltarea Durabilă

Cuprins referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE 2
2. CONCEPTUL DE INTEGRARE EUROPEANA SI DEZVOLTARE
DURABILA 3 - 4
3. ROLUL INTEGRARII EUROPENE IN DEZVOLTAREA DURABILA 5 - 7 
4. STAREA MEDIULUI IN ROMANIA SI UE 8 - 9 
5. CONCLUZII 10 
6. ANEXE 11 - 12
7. BIBLIOGRAFIE 13


Extras din referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE
In aceasta lucrare am cerecetat interactiunea dintre doua procese economice: integrarea europeana si dezvoltarea durabila. Acestea, de altfel, reprezinta si doua obiective primordiale ale Romaniei in prezent.
Referatul acesta creaza o imagine clara cititorului despre rolul integrarii europene, fiind un catalizator pentru dezvoltarea durabila. Acest lucru este cercetat in lucrare si este dovedit de existenta capitolului nr. 22, intitulat ,,Mediu", de negocieri de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana; de existenta Pietei interne, cu prevederile sale; de existenta anumitor politici europene, cum ar fi Politica Agricola Comuna, politica industriei, energiei, a concurentei, etc.
Dupa citirea referatului sper ca fiecare sa constientizeze rolul foarte important al integrarii europene pentru dezvoltarea durabila. 
2. CONCEPTUL DE INTEGRARE EUROPEANA SI
DEZVOLTARE DURABILA
,,Forma cea mai complexa a integrarii economice regionale este data de integrarea europeana, definita ca un proces economic si politic de unificare in diferite grade si proportii, parti si sectoare a economiei nationale." 
Integrarea europeana este un proces complex, cu caracter istoric, juridic, politic, economic, stiintific, educational, cultural, social, national, international, statal, interstatal, si supranational.
Caracterul istoric este dat de faptul ca desfasurarea procesului integrativ se intinde pe o perioada indelungata in decursul careia au avut loc transformari structurale fundamentale de natura politica, economica si sociala. Procesul integrativ vest-european este in egala masura unul politic, deoarece decizia de integrare exprima vointa politica a fortelor politice. Este un proces juridic, deoarece desfasurarea si realizarea se bazeaza pe apropierea legislativa a fiecarei tari participante la normele structurii nou create. Este un proces economic deoarece se concretizeaza in formarea unor structuri economice care permit obtinerea de performante economice ce conduc in ultima instanta la cresterea standardului de viata, a cresterii si dezvoltarii societatii in ansamblu. Caracterul stiintific ne este redat de faptul ca se bazeaza pe cercetarea si cunoasterea realitatii economice si a tendintelor ce dau sens si miscare acesteia. Integrarea, mai putem spune ca, este un proces social, deoarece exclude orice discriminare bazata pe nationalitate in privinta accesului la munca si a protectiei sociale.* 
Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana (UE) este dorita de majoritatea populatiei tarii si de asemenea este scopul principal al partidului de guvernamant. Aceasta ,,va aduce o crestere economica, fara a creste somajul si va duce la imbunatatirea calitatii vietii." 
,,Dezvoltarea economica durabila reprezinta un tip sau forma de dezvoltare economica ce asigura satisfacerea cerintelor prezente de consum fara a le compromite sau prejudicia pe cele ale generatiilor viitoare". 
Intr-o modalitate mai apropiata de economia de piata, am putea defini dezvoltarea durabila ca ,,o armonizare trainica a intereselor generatiilor prezente cu interesele generatiilor viitoare." Concept prin excelenta dinamic, dezvoltarea durabila presupune o noua atitudine fata de mediul ambiant, in care preceptul ,,omul cuceritor al naturii" sa fie inlocuit cu ,,omul parte a naturii si protector al ei".*


Fisiere in arhiva (1):

  • Integrarea Europeana - Calea spre Dezvoltarea Durabila.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!