Instrumente Economice Utilizate în Conservarea Capitalului Natural

Extras din referat Cum descarc?

Subventiile si ajutoarele financiare sunt incitatii pe care statul si alti contribuabili le ofera poluatorilor potentiali sau efectivi, ele putand fi utilizate pentru incurajarea reducerii poluarii sau pentru atenuarea incidentei economice a reglementarilor (ajuta intreprinderea sa suporte costul aplicand aceste reglementari).
Puterea publica, pentru a-si atinge obiectivele de mediu fixate, poate ajuta intreprinderile in luarea masurilor de protectie a mediului. Bineinteles ca, avand in vedere eficienta si efectele posibile, ajutoarele financiare sunt considerate, in general, ca avand o influenta pozitiva asupra inovatiei, constituind o sustinere pentru instrumentele traditionale.
Tinand cont de controverse, principiul poluator-platitor a admis anumite exceptii cu privire la acordarea acestor ajutoare. Astfel, ele pot fi acordate in trei cazuri:
1) daca subventiile sunt varsate pentru experimentarea unor noi tehnologii de lupta contra poluarii si pentru a se pune la punct noi echipamente ecologice, 
2) daca ajutoarele financiare pot asigura o dezvoltare regionala armonioasa (de exemplu evitarea unui dezechilibru inter-regional), 
3) daca ajutoarele financiare se acorda unor industrii, zone sau 
instalatii existente care, fara acestea ar risca sa se confrunte cu grave
dificultati legate de implementarea unor constrangeri ale mediului intr-un termen dat. In acest caz, ajutoarele vor fi limitate in timp si nu vor crea distorsiuni la nivelul investitiilor sau schimburilor internationale.
Ajutoarele financiare pot fi de trei tipuri, si anume:
- ajutoare generale, ce vizeaza promovarea cercetarii stiintifice si tehnologice si incurajeaza actiunile de punere in practica a unor instalatii de masurare a poluarii si dispozitive de alerta,
- ajutoare pe grupe de poluatori, care


Fisiere in arhiva (1):

  • Instrumente Economice Utilizate in Conservarea Capitalului Natural.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Vuta Mariana, "Politici si strategii financiare de protectia mediului" , Editura ASE, 2004


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!