Instruire in Calitate

Extras din referat Cum descarc?

Intre angajati si patroni au existat intotdeauna relatii antagoniste, pentru ca ambele parti doresc sa castige cat mai mult- angajatii salarii, patronii profit. Din aceasta cauza, in majoritatea organizatiilor domneste neincrederea intra cele doua parti, neincredere care diminueaza posibilitatile de colaborare. 
Conducerile au inteles ca personalul trebuie motivat pentru cresterea performantelor economice si, implicit, pentru calitatea produselor si serviciilor. Astfel, s-au introdus concepte si metode noi, pentru conducerea participativa, adica de atragere a angajatilor la luarea unor decizii care au implicatii asupra nivelului de trai.
Piramida lui Maslow
Piramida lui Maslow creioneaza nevoile omului in ordinea prioritatilor sale. Astfel, dupa cum observam si in figura de mai sus la baza avem nevoia fiziologica, precum foamea, setea, locuinta, imbracamintea, nevoie care este vitala. Aceasta nevoie este satisfacuta de bani, de salarii. Raportul dintre calitate si salarii este direct, pentru ca nevoia de a avea bani se realizeaza printr-o slujba.
Nevoile secundare sunt cele legate de siguranta(siguranta slujbei, siguranta familiei etc). Vanzarile pe trmen lung se realizeaza datorita imaginii favorabile asupra calitatii de care se bucura intreprinderea in randul clientilor. Deci nu exista siguranta slujbei fara calitate.
Nevoile sociale se refera la apartenenta la un grup aflat pe o anumita treapta sociala, la o echipa care munceste impreuna pentru a realiza obiective comune. Patronul poate face legatura acestor nevoi cu activitati de grup legate de creativitate, de identificarea si solutionarea problemelor calitatii. Asemenea grupuri de lucrari satisfac nevoile sociale ale angajatului si permit ameliorarea calitatii performantelor intreprinderii.
Nevoile de recunostinta, de aprecierea pentru eforturile facute reprezinta a patra treapta a nevoilor, prin mijloace de recunoastere, cum ar fi oferirea premiului de cel mai bun angajat al saptamanii, lunii, anului etc.
Nevoia de realizare se afla pe cel mai inalt nivel, in varful piramidei. Anumiti angajati, mai creativi, cauta ocazii sa schimbe lucruri, sa inventeze, sa innoiasca, sa creeze. Conducerea poate sa le dea unda verde in a-si satisface aceasta nevoie, prin crearea unor sisteme de sugestii deschise, la care sa participe toti angajatii.
Sunt multe metode si tehnici care pot motiva personalul sa munceasca mai bine de prima data si de fiecare data.Atunci cand se comit mai multe erori care determina noncalitatea, trebuie sa ne asiguram ca acestea tin de natura umana, in asemenea situatii trebuie sa localizam cauza.
Pentru indeplinirea primei conditii, "a sti", angajatul trebuie sa fie bine informat si bine pregatit. Dupa efectuarea unei activitati trebuie sa aiba o informare asupra efectului retroactiv, adica sa stie daca aceasta munca a fost efectuata corect, daca a comis o eroare, daca o poate corecta. Cel care a facut eroarea trebuie sa stie sa o corecteze sau, daca nu, sa poate intreprinde demersurile pentru ca aceasta sa fie corectata de catre altcineva, in cazul in care aceasta este procedura. Corectarea erorilor produse din lipsa de pregatire se face de catre altcineva. In asemenea situatii, tehnicile de motivare ar deveni inutile.


Fisiere in arhiva (1):

  • Instruire in Calitate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!