Initierea Afacecerilor in Domeniul Agroalimentar

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
CULTURA DE PLANTE MEDICINALE 3
1. Descrierea generala a afacerii 3
2. Fezabilitatea de marketing 14
3. Fezabilitate tehnica 18
4. Fezabilitatea factorului uman 25
5. Fezabilitate financiara 26
6. Continuarea afacerii 26


Extras din referat Cum descarc?

Initirea si Administrarea Afacerilor in Domeniul Agroalimentar
CULTURA DE PLANTE MEDICINALE
-Productie si comercializare-
1. Descrierea generala a afacerii
De-a lungul istoriei civilizatiei, omul a folosit diferite remedii naturale (produse vegetale, produse animale si minerale, factori balneoclimaterici) pentru vindecarea si ameliorarea unor simptome ori pentru scurtarea duratei unei boli. 
S-au dezvoltat numeroase ramuri ale terapeuticii (fitoterapia, aromaterapia, apiterapia, acupunctura, fizioterapia), denumite astazi generic terapii alternative, complementare sau neconventionale. La inceput au existat numai produse naturale, insa, pe masura trecerii timpului, ele au fost inlocuite cu substante de sinteza, create dupa modelul structurii produsilor naturali. Locul terapiilor alternative a fost luat de terapia alopata. In epoca moderna, terapia cu produse naturale se practica in paralel cu cea alopata, ca medicatie complementara sau alternativa.
Dintre terapiile alternative, fitoterapia (prevenirea, eradicarea sau ameliorarea bolilor cu ajutorul plantelor medicinale) a avut dintotdeauna cea mai mare dezvoltare. Acest fapt s-a datorat atat abundentei plantelor, in comparatie cu alte resurse, posibilitatilor de cunoastere din experienta proprie si observatie (plantele fiind mai intai surse de hrana, atat pentru om, dar si pentru animale), cat si a conditiilor de trai (oamenii nu aveau alte mijloace de combatere a bolilor decat resursele naturale). Sunt aproximativ 40.000 de ani de cand aborigenii au fost implantati pe continentul australian, obligati sa se adapteze la conditiile foarte dure de mediu si sa-si gaseasca leacuri pentru bolile lor. Este remarcabil modul in care ei au reusit sa dezvolte cunostinte despre flora indigena. Astfel, utilizand in mod curent frunze de Melaleuca alternifolia, i-au descoperit actiunile. Astazi, uleiul volatil obtinut de la aceasta specie este de o deosebita importanta pentru aromaterapie. 
La inceput au fost folosite plantele ca atare sau sub forma de fumigatii (cele cu uleiuri volatile sau cu efecte psihotrope). Treptat, o data cu dezvoltarea cunostintelor, mai ales a celor referitoare la structura si proprietatile principiilor active, s-a trecut la obtinerea de macerate, infuzii, decocturi, tincturi, extracte selective si distilate (uleiuri volatile). Multe uleiuri volatile se foloseau sub forma de bai si masaje, pentru obtinerea unor efecte sedative sau tonifiante, in functie de uleiurile volatile folosite. Unele formule sunt intalnite in Ring Veda si Susrutasamhita. Ele cuprind: uleiuri de scortisoara, cardamom, coriandru, zingiber, myrra si alte numeroase plante aromatice pastrate si astazi in uz. 
In aromaterapia moderna au aparut concepte noi, care constituie criterii de orientare in efectuarea diferitelor tratamente. Spre exemplu, in baza corelatiei dintre potentialul electric al constituentilor uleiurilor volatile si actiunea farmacologica, astazi se stie ca produsii cu incarcatura electrica negativa(esteri, aldehide alchilice) sunt relaxanti, sedativi, iar cei cu incarcatura electrica pozitiva(alcooli, fenoli, fenol metileteri, oxizi, al-dehide aromatice, acizi, hidrocarburi) sunt tonici, stimulanti ai sistemului nervos central. 
Adeptii medicinii ayurvedice sustin ca fitoterapia si aromaterapia vestica trateaza pe toti indivizii la fel. Se sustine ca aceste ramuri au beneficiat de progresele din domeniile adiacente (biochimia, farmacocinetica, farmacologia, fitochimia etc), in sensul folosirii lor la elucidarea structurii chimice a principiilor active ale unor produse vegetale (multe dintre ele folosite chiar in medicina orientala), a mecanismelor de actiune la nivel celular si molecular, a biodisponibilitatii, toxicitatii, eventualelor lor reactii adverse, astfel incat alegerea tratamentului are la baza reguli stiintifice, corelatii, principii de igiena alimentatiei, ca si in farmacoterapia moderna, si mai putina filozofie. 
Astfel, beneficiind de un lot de teren de 5 hectare si jumatate, obtinut de bunicii mei in urma retrocedarii terenurilor, ne aflam in 2004 in fata posibilitatii de a-l valorifica. 
Ideea culturii plantelor medicinale a evoluat din observarea atenta a comportamentului oamenilor referitor la adoptarea unui stil de viata natural, din preferinta acestora pentru produse ecologice, daca vorbim despre alimentatie, sau a medicinei alternative daca ar fi sa abordam tratamentele diferitelor afectiuni. Si pentru ca ajutorul sustinut al unui expert, mai ales atunci cand e din familie, e intotdeauna un atu, am hotarat sa ma bazez pe cunostintele mamei in domeniu si sa ne aventuram in cultivarea plantelor medicinale. Bine pentru sanatate, pentru trupul si sufletul omului, dar si pentru mediul de afaceri autohton.


Fisiere in arhiva (1):

  • Initierea Afacecerilor in Domeniul Agroalimentar.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!